17 Haziran 2016 Cuma

Kadınların Kabusu: Adet Sancısı

Kadınların Kabusu: Adet Sancısı


Merhaba bugün sizlerle hepimizin ortak sorunu olan adet sancılarına değineceğim. Genellikle her ay yaşadığımız adet sancıları ömrümüzün büyük bir kısmını adeta kabusa çevirir. Öncelikle adet sancısını ne olduğuna değinelim. Vücudumuzda bulunan üreme organı rahim kas dokusundan oluşur kanama sırasında rahim kanamayı azaltmak ( kan kaybı riskini ) amaçlı kasılmalar oluşturur. İşte bu kasılmalar adet ağrısı hissine neden olur. Bu kasılmalar bazı kadınlarda daha fazla olduğu için ağrının şiddetini arttırabilir. Özellikle adet döneminin ilk günü ve takibin ikinci günü ağrılı geçer. Adet sancısını genelde büyüklerimiz psikolojik olarak nitelendirilse de bu sancı kesinlikle fizyolojik bir nedene bağlıdır. Psikolojik olan tek neden adet öncesi gerginlik sendromudur. Eğer siz de adet döneminde şiddetli ağrılar çekiyorsanız size ufak da olsa tavsiyelerde bulunacağım. Şayet ağrı kesici içmeden ağrınızın geçmeyeceğine eminseniz adet olur olmaz veya adet olacağınızı hissettiğinizde mutlaka ağrı kesici bir ilaç almalısınız. Bunun sebebi ağrı kesicinin en etkili olduğu an ağrının başladığı andır. Doğru ilaç seçiminde adet sancısı için oldukça önemlidir. Her ağrı kesici adet sancısını azaltmaz yada kesmeye bilir. Şiddetli bir adet sancısı ağrınız var ise kesinlikle uzman bir doktor tarafından belirlenen ağrı kesicileri seçmenizde fayda var sevgili hanımlar.
kadınları kabusu, adet sancısı
Ayrıca sadece ağrı kesici tavsiyesi için değil şiddetli adet sancıları çeken bayanların mutlaka kadın doğuma gözükmeleri şarttır. Çünkü adet sancısına bir kist veya miyom hatta bir enfeksiyon bile sebep olabilir. Genellikle bir kitleden dolayı sancı çeken kadınların bir çoğunun doğumdan sonra ağrılarından kurtulmasının sebebi rahimde oluşan kist ve miyomun doğum esnasında alınmasıdır.
Şimdi dilerseniz adet ağrısından kurtulmak için tavsiyelerimi özetleyelim.
1.Ağrı ilacınızı mutlaka zamanında alın ve adet sancısı için mutlaka uzman doktordan bir ağrı kesici ismi isteyin.
2. Sıcak su torbası kaslarını gevşettiği için sizi rahatlatma yarayacaktır. Uzmanlar karın bölgesine fazla sıcak uygulanmasını çok doğru bulmasa da ayaklarınıza sıcak su torbası uygulamak çok doğru bir seçim olacaktır.
3. Tıpkı sıcak su torbasının da olduğu gibi sıcak değil ama biraz ılık bir duş alarak gerilen kaslarınızı gevşetmeniz mümkün.
4. Adet dönemi kanamdan dolayı vücuttaki demir oranı düştüğü için bu dönemde demir ağırlıklı besinler tüketin.
5. Adet döneminde cinsel birliktelik ağrının armasına neden olur. Adet döneminde cinsel ilişkiye girmekten uzak durun.
Son olarak sevgili hanımlar adet döneminizde zencefil, melisa, nane, papatya çayı gibi bitkisel çayları bol bol tüketerek ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Adet günlerinizi kabusu çevirmeden atlatmanız dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder