17 Haziran 2016 Cuma

Karanfilin bilinmeyen faydaları

Karanfilin bilinmeyen faydaları

Doğanın bize vermiş olduğu şifa kaynaklarından biri olan karanfilin bilinmeyen faydaları ile sizlerle beraberiz.
Karanfil zayıflamadan tutunda, mide bulantısına hatta ağrı kesici etkiye kadar birçok faydalı etkiler sağlar. Aynı zamanda güçlü bir antiseptik (mikrop öldürücü )özelliğe sahiptir. Ayrıca eski çağlardan günümüze bir çok hastalığın tedavisinde kullanılır.
karanfilin bilinmeyen
Karanfil vücuttaki toksinleri atılmasını yardımcı olduğu gibi hastalıklar için iyi bir koruyucusu. Karanfilin faydalarını maddelersek
-Güçlü ağrı kesici etkiye sahiptir. Özellikle dış ağrısı için birçok doktor önermektedir. Ağrıyan dişinizin üstünde bir müddet bekletin hem dişiniz hem de bulunduğu dış bölgesi ve diş etini kısa sürede uyuştuğunu görèceksiniz.
-Antiseptik özelliğe sahip olduğu için diş etlerindeki iltihaplar için de oldukça faydalıdır.
- Son yıllarda yapılan araştırmalara göre karanfil yağının akne tedavisinde oldukça faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Çünkü karanfil ciddi bir antibiyotik özelliğe sahiptir. Fakat karanfil yağı çok yoğun olduğu için direk kullanılması zararlıdır mutlaka seyreltilmelidir.
- Özellikle stresli zamanlarda nane veya bitki çayınızı için eklediğiniz bir kaç tane karanfil rahatlamanıza katkı sağlayacaktır.
- Bağırsaklarda oluşan şişkinlikleri su ile karıştırıldığı çay olarak içildiği takdirde giderir
- Karanfil yağı kusma ve bulantılara iyi gelir.
- Ağız kokusuna engel olur ve ağzımdan birkaç karanfil sayesinde güzel bir koku sağlar.
-Kan dolaşımını hızlandırır ve sindirim sebepli kanser türlerinde korunmayı sağlar.
- Ağız sağlığı için oldukça etkili olan karanfili sabah aç karnına karanfil çayı hazırlanarak gargara yapabilirsiniz. Böylece ağız içindeki ve boğazdaki mikroplar antibiyotik etkisi olduğu için giderilir ve yutkunmanızı rahatlatabilir.
- Dilerseniz son olarak zayıflamak için de tercih edilen karanfil tarifini sizlerle paylaşayım.
Malzemeler :
1 tatlı kaşığı zencefil kökü
8 tane Karanfil
Kabul tarçın ( 1 adet)
Tüm malzemeleri iki çay bardağı su ile demleyin. Hazırlamış olduğunuz karanfilli çayı sabah ve akşam öğünlerinden yaklaşık 25 dakika önce ( 1 bardak sabah 1 bardak akşam ) için.
Metabolizmayı hızlandıran ve vücudunuzdaki toksinleri atmaya yarayan bu muhteşem çay tarifini mutlaka deneyin. Sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür geçirmeniz dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder