22 Haziran 2016 Çarşamba

Ayakkabı Kokusundan Kurtulma Yolları

Ayakkabı kokusundan kurtulma yolları


Merhaba sevgili takipçilerim bugün, yaz aylarının sıcaklığı iliklerimize kadar işlediği şu günlerde eminim benim kadar sizlerinde muzdarip oldu ayakkabı konularından nasıl kurtuluruz sorusuna cevap vereceğiz. Dilerseniz sözü uzatmadan ayakkabıda kokusundan kurtulma yollarından nasıl kurtuluruz öğrenelim.
Ayak kokusunu önlemek için hem ayak bakımı hem de ayakkabılarımızı ayakkabı kokusundan engellemek için yapabileceğimiz kolay uygulamalardan bahsedeceğim.

ayakkabı kokusu nasıl yok edilir
Öncelikle ayaklarımızın bakımı hakkında size ufak tüyolar vereyim sizlere…
1-Ayak kokusunu önlemek için yapmamız gereken ayaklarınızın temizliğini düzenli bir şekilde uygulamaktır. Her gün düzenli olarak ayaklarınızı su ve sabunla yıkadınız takdirde ayak kokusunu minimuma indirebilirsiniz.

ayak yıkama

2-Ayak kokusunu engellemek için ayağımızda bulunan bakterileri yok etmemiz şart. Bakterileri yok etmek için kimyevi kremler kullanmak yerine beyaz sirke kullanabilirsiniz. Beyaz sirke bir miktar suyla sprey şişesi içine ekleyip temizledikten sonra ayaklara püskürttüğünüz takdirde hem bakterilerden kurtulacak hem de kopmasına engel olacaksın.

massage

3-Sirke gibi bir diğer doğal yöntem ise Hindistan cevizi yağı sevgili hanımlar. Gece uykusuna başlamadan önce ayaklarınızı Hindistan cevizi yağı ile ovarak ayaklarınızı hem dinlenirmiş olacak hem bakterilerden kurtulacak hem de ayağınızı nemlendirilmiş olacaksınız. Üçü bir arada önerimi mutlaka uygulayın kızlar.

Ayak bakımı için şimdilik söyleyebileceğim bu kadar şimdi geçelim ayakkabılarımızın kokmaması için ne yapmamız gerekenlere…

-Ayakkabıların kokmaması için içindeki bakteriler den kurtulmanın şart. Alkol ayakkabı içindeki bakterileri öldürmek için ideal bir seçim. Ayakkabının dışı değil de içimi İzopropil alkol ile temizlerseniz hem hijyen sağlamış olacak hem de bakterilerden kurtulacaksın.

koku ve ayakkabı

-Ayakkabının içine karbonat tuz veya pudra serperek nemlenmeyi önleyebilirsiniz.
Ayakkabınız yıkama talimatına uygunsa ayakkabıları sık sık yıkayın içine gazete koyarak kolay korumasının da sağlayabilirsiniz.

ayak ve pudra

-Ayakkabının taban bölgesi teri ve nemi en çok hapseden bölge olduğu için ayakkabının tabanına sık sık değiştirerek kötü kokmasına engelleyebilirsiniz.
Aslında ayak kokusunu engellemenin en basit yolu ise ayakkabınızı her gün giymemektir. En azından iki günde bir giyeceğiniz ayakkabıyı gün ışığında havalandırarak kötü kokmasına engel olabilirsiniz.
Evet, sevgili takipçilerim yaşamımızı kolaylaştıracak pratik bilgiler de tekrar sizinle buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder