11 Haziran 2016 Cumartesi

Gelin Bohçası Tarifi

Yeni Gelinler bu tarif tam size göre. Evet yeni güne merhaba sizlere merhaba gelin bugün sizlerle şöyle hafif lezzetli Muhallebiyle hamurun birleşiminden oluşan gelin bohçası yapalım . Hadi kolay gelsin.

Gelin bohçası için gerekli malzeme listesi


Bir buçuk su bardağı süt

İki yumurta

Bir su bardağı un

Üç yemek kaşığı kakao

Bir buçuk yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım su bardağı şeker

Bir paket vanilya ve bir çay kaşığı kabartma tozu

Muhallebisi için..

125 gram, margarin

Bir litre süt

Bir buçuk su bardağı un

Bir paket vanilya

Bir su bardağı şeker
gelin bohçası

Gelin Bohçası Tarifi


Gelin bohçasının krepinin yapılışı

Süt, yumurta şeker iyice çırpılır içerisine un , kakao vanilya kabartma tozu sıvı yağ eklenir ve bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpılıp bir krep tavasına yemek kaşığı ile dökülür tek taraflı cıvıklığı gidene ve göz göz olana kadar pişirilir.
Bir tepsiye alınıp üzerine bir poşet kapatılır kurumaması için krep fakat poşeti tam kapatmayın hamurda yapmayalım hava alacak şekilde olsun lütfen.
Başka derin bir tencereye margarin alınır ve kokusu gidene kadar yakılır ve un ilave edilir Unu da çok hafif rengi değişene kadar kavuralım ( ununda kokusu gitmesi gerekiyor) ardından sütümüzü ilave edelim yavaş yavaş top top olmaması için çırpıcı kullanacağız ardından şekeri ve vanilyayı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra bir robot yardımı ile muhallebiyi sakız gibi olana kadar çırpalım soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebiden bir kaşık alıp küçük krepin ortasına koyalım ve uçlarını birleştirmeden kapatalım . Uçlarına Hindistan cevizi veya Antep fıstığı yada çikolata sosuna batırıp servis tabağına alalım muz dilimleri yada çilekle süsleyebiliriz .

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder