Gelin bohçası için gerekli malzeme listesi
Bir buçuk su bardağı süt
İki yumurta
Bir su bardağı un
Üç yemek kaşığı kakao
Bir buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
Bir paket vanilya ve bir çay kaşığı kabartma tozu
Muhallebisi için..
125 gram, margarin
Bir litre süt
Bir buçuk su bardağı un
Bir paket vanilya
Bir su bardağı şeker
Gelin Bohçası Tarifi
Gelin bohçasının krepinin yapılışı
Süt, yumurta şeker iyice çırpılır içerisine un , kakao vanilya kabartma tozu sıvı yağ eklenir ve bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpılıp bir krep tavasına yemek kaşığı ile dökülür tek taraflı cıvıklığı gidene ve göz göz olana kadar pişirilir.
Bir tepsiye alınıp üzerine bir poşet kapatılır kurumaması için krep fakat poşeti tam kapatmayın hamurda yapmayalım hava alacak şekilde olsun lütfen.
Başka derin bir tencereye margarin alınır ve kokusu gidene kadar yakılır ve un ilave edilir Unu da çok hafif rengi değişene kadar kavuralım ( ununda kokusu gitmesi gerekiyor) ardından sütümüzü ilave edelim yavaş yavaş top top olmaması için çırpıcı kullanacağız ardından şekeri ve vanilyayı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra bir robot yardımı ile muhallebiyi sakız gibi olana kadar çırpalım soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebiden bir kaşık alıp küçük krepin ortasına koyalım ve uçlarını birleştirmeden kapatalım . Uçlarına Hindistan cevizi veya Antep fıstığı yada çikolata sosuna batırıp servis tabağına alalım muz dilimleri yada çilekle süsleyebiliriz .
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder