14 Haziran 2016 Salı

Nefis Umm Ali Tatlısı Tarifi

Ramazan tatlısız olmaz demiştik birde farklı bir lezzetse değmeyin keyfimize umm Ali tatlısı başlayalım mı? Hanımlar ben sabırsızlanıyorum peki ya siz yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin.

Umm Ali Tatlısı

Umm Ali tatlısı için gerekli malzemeler...

Tatlının ana malzemeleri

Beş adet milföy
Bir buçuk su bardağı file badem
Yarım su bardağı Antep fıstığı
Yarım su bardağı kuş üzümü
140 gram (2 su bardağı) Hindistan cevizi
45 gram (3 yemek kaşığı) esmer şeker
Bir tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için gerekli malzemeler....

1 kilo (4 su bardağı) süt
Beş tane kakule tohumu
Yarım su bardağı şeker

Tatlımızın üzeri için gerekli malzemeler...

250 ml krema
Yarım su bardağı şeker
Bir buçuk yemek kaşığı esmer şeker

Tatlımızın süslemesi için gerekli malzemeler...

Dondurma ( vanilyalı tercih etmeniz iyi olur)
Bir kase frambuaz
Taze nane
Umm Ali Tatlısı

Nefis Umm Ali Tatlısı Tarifi


İlk önce fırın tepsimizi yağlayalım ve milföyleri tepsiye sıralı şekilde dizelim önceden ısıttığımız 180 derecede 20 dakika pişirelim.
Ayrı bir kasede kuş üzümlerimizi şişene kadar sıcak suda bekletelim. Bu işleme bir kaç saat önce yaparsanız daha iyi olur.
Başka bir derin tencerede sütümüzü şekerimizi ve kabuklarını soyduğumuz kakuleleri ilave edelim ve kaynatalım .
Bir başka fırın kabınıza bademi, Hindistan cevizini Antep fıstığını süzdüğümüz kuş üzümünü esmer şekerimizi de ekleyip fırından çıkardığımız ve soğuttuğumuz milföyleri ezmeden elimizle kırıp harç haline getirelim
Ve yine soğuttuğumuz sütlü şerbetimizi harcımızın üzerine dökelim ve çekmesi için beş dakika bekleyelim.
Yine bir kapta kremayı şekeri iyice bir robot yardımı işe çırpalım. Ardından sütünü çekmesi için bıraktığımız milföylü harcımıza hazırladığımız kremayı eşit şekilde üzerine yayalım be 200 derecelik fırında yine 20 dakika pişirelim.

Pişen tatlımızı fırından alıp beş dakika bekletelim. Ve bir spatula yardımı ile dilimlere ayıralım sunum tabağına alalım tamamen isteğe bağlı dondurma frambuaz ve taze nane ile süsleyelim .

Not; inanın muhteşem bir lezzet misafirlerinize farklı sunumlar hazırlamayı seven hanımlar size gelsin bu tarifimiz.
Afiyet olsun .....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder