3 Ağustos 2016 Çarşamba

Acılı Ezme Turşu Tarifi

Acılı ezme turşusu Nasıl belki çoğumuzun canı çekti kuru fasulyenin yanında nohut pilavının yanına çok güzel yaz aylarında aç bitirlik bir tarif kolay gelsin hanımlar.

Gerekli malzeme listesi ...
İki kg iri yumaşak ve sulu domates
Yarım kg sivri yeşil biber
Yarım çay bardağı sirke
Bir baş sarımsak
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı şeker
İsteğe göre bir bağ maydanoz
acılı ezme turşu
Ezme turşunun yapılışı ...
Domateslerin üzerine kaynamış su döküp kabuklarından soyulmasını sağlayalım yeşil biberlerin de başlarını alıp çekirdeklerini alalım sarımsakları da soyalım .
Rondodan geçirmek istiyorsanız geçirebilirsiniz fakat ben her şeyi elimle hazırlıyorum domatesleri rendeleyelim biberleri küçük küçük doğrayalım ve sarımsakları ezelim ve içerisine turşuluk tuzu sirkeyi sıvı yağı şekeri acı isterseniz biraz pul biber ve maydanozu ilave edip iyice karıştıralım .
Ve bir cam kavanoza alıp ağzını sıkıca kapatalım bir hafta bekleyip turşumuzu tüketmeye başlayalım .
Afiyet olsun ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder