31 Ağustos 2016 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

Kurban Bayramına sayılı günler kalmışken çeşit çeşit et yemekleri sofralarımızda yer alır o zaman çökertme kebabı iyi gider değil mi?Harika bir lezzet şimdiden afiyet şeker olsun.

Çökertme kebabının Malzeme Listesi


* Bir kg orta boy patates
* 700 gr biftek
* İki adet kuru soğan
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon
* Kızartmak için
* Yeterince sıvı yağ
* Sosu için
* Üç adet orta boy domates
* Bir kase rendelenmiş domates
* Üç yemek kaşığı sıvı yağ
* Tuz ve karabiber
* Üzerinin sosu için
* Sarımsaklı yoğurt
* Beş dal maydanoz
çökertme kebabı tarifi

Çökertme Kebabının Tarifi


İlk öncelikle patatesleri soyup kızartma yapar gibi doğrayalım. Ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletelim. Daha sonra suyunu süzüp kızgın yağda patatesleri kızartalım.
Kızarttığınız patatesleri kağıt havlu üzerine koyalım. Başka bir tavada soğanları piyaz şeklinde doğrayıp pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım etlerimizi julyen şeklinde doğrayıp soğanlara ekleyelim. Etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim.
Ardından bütün baharatları ekleyip yine kavuralım .
Başka bir kavurma tavasında yine sıvı yağı ekleyip rendelenmiş domateside ilave edip kavuralım bir on dakika pişirip tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alalım.
Sunum yapacağımız servis tabağına kızarmış patatesleri alalım üzerine etleri orantılı şekilde koyalım. Ardından sarımsaklı yoğurdu da üzerine gezdirelim ve domates sosu ile sonlandıralım yemeğimizi ve isteğe göre maydanoz serpip sunuma alalım sıcak tüketelim .

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder