17 Ağustos 2016 Çarşamba

Difrizde Közlenmiş Patlıcan Tarifi

Kış yaklaşıyor hanımlar kışlık hazırlıklara tüm hızla devam ediyoruz. Bugünkü kışlık tarifimiz yine harika bir çoğumuz patlıcanı kızartıp difrize atarız fakat biz bugün hem yağdan hemde sağlığımıza faydası dokunacak bir tarif paylaşacağım patlıcanı çok az bir yağ ile fırınlayacağız. Kızart kızart bitmeyen patlıcanlara son daha lezzetli daha kolay misafirlerinize patlıcanın tadını bozmayan mükemmel bir tarif kolay gelsin.

Difrizde közlenmiş patlıcan


Gerekli malzeme listesi

Dilediğiniz miktarda patlıcan
Bir su bardağı sıvı yağ
Üç yemek kaşığı tuz

kışlık hazırlıklar

 

Kışlık patlıcanların hazırlanışı


Karnıyarıklık patlıcanları alacalı bir şekilde soyalım patlıcanlar iri ise ortadan kesebilir istediğiniz boyuta getirebilirsiniz. Kesilen patlıcanları tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim ki kararmasınlar, ardından tuzlu sudaki patlıcanları süzüp kurutalım ve bir kaseye sıvı yağı alalım ve yumurta fırçası ile patlıcanların her yerini fırça ile yağlıyalım. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim aralarına boşluk bırakacak şekilde koyalım eğer üst üste gelirse patlıcanlar kızarmak yerine haşlanacaklardır bu da bizim tarifimize uymaz. 200 derecelik fırına üzerleri kızarana kadar ( közlenene kadar) bekleyelim közlenen patlıcanları fırından alıp soğumasını bekleyip fırın poşetlerine sıralı halde tek sıra dizelim ağzını sıkı bir şekilde kapatıp ve difrize koyalım .

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder