22 Ağustos 2016 Pazartesi

Cildinize zarar veren 5 düşman

Cildinize zarar veren 5 düşman


STRES

1. STRES
Stres sadece cilt için değil hem vücut hemde ruh sağlığı açısından büyük bir tehlikedir. Yoğun stres altında ki vücut kortizon salgılar ve bu durum vücudun erken yaşlanmasında büyük rol oynar. Hayatınızda pozitif insanlara yer açın ve stres içiren tüm ortamlardan ve kişilerden uzak durun kızlar.

ŞEKER

2. ŞEKER
Son yıllarda en az sigara kadar zararlı olduğu düşünülen şekerin vücutta ki minareler ve kalsiyumu emmesi sonucunda doku kaybı nedeni ile cilde de Zaralı olduğu söylenmektedir. Hatta fazla şeker kullanımının ciltte kızarıklara, cildin gevşek durmasına hatta hatta kahverengi lekelere bile neden olduğu uzmanlar tarafından açıklanmaktadır.

SİĞARA

3. SİĞARA
Sigara tüm hastalıkların başlıca sebebi olup cilde ciddi derecede zararlar vermektedir. Güzel bir cilt için önemli olan oksijen sigara sayesinde oldukça azalır ve oksijensiz kalan cilt tabakası incelir. Sonuç çabuk yaşlanma ve sağlıksız bir vücut. Eğer sağlığınız konusunda duyarlı iseniz ve güzel bir cilde sahip olmak istiyorsanız mutlaka sigarayı bırakın hatta sigara dumanından bile uzak durun.

YAĞ

4.YAĞ

Yağlar son birkaç yıla kadar tümüyle zararlı kabul edilmekteydi oysaki günümüzde zeytinyağı başta olmak üzere tereyağı da zararlı yağlar arasından ayrılabildi. Bu iyi yağın dışında ki margarin ve zararlı atık yağlar ile pişen yiyeceklerden uzak durmalıyız. Ayrıca Fast-food ürünler başta olmak üzere patates cipsleri yağlı etler ve mayonez cildiniz için tüketmemeniz gereken yağlı gıdaların başında yer alır.

KAFEİN

5. KAFEİN

Cilt için en değerli besin şüphesiz sudur oysa ki kafein vücudu susuz bırakır aynı zamanda da stres hormonu salgılar. Hem stres hem de susuzluk cilt için adeta şok etkisi yaratır. Kısaca hanımlar sağlıklı ve güzel bir cilt için az kafein bol su için derim.

Evet sevgili takipçilerim güzel bir cilt için nelerden kaçınmanız gerektiğini sizler için özetledim son olarak size bir öneride de daha bulunacağım güneş elbette ki D vitamini için bulunmaz nimet; fakat güneşten gelen zararlı uv ışınlarına dikkat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder