25 Ağustos 2016 Perşembe

Ekmek Çeşitleri Ve Faydaları

Ekmek Çeşitleri Ve Faydaları


Ekmek kendimizi bildik bileli sofralarımızın vazgeçilemezi ne dersiniz? Sabah, öğlen, akşam öğünümüzde sofrada ekmek yok ise o safra eksik olmaya mahkumdur. Ekmek ve peynir, ekmek, peynir, karpuz, ekmek ve zeytin ezmesi kısaca ekmek olsun bir şekilde doyarız. İşte daha çocukken ağladığımızda elimize tutuşturulan ekmek hiçte masum değil. Belki küçük yaşta bu kadar alışmasaydık durum bu kadar vahim olmazdı sizce? Şimdi dilerseniz ekmeğin zararlarından çok ekmek çeşitleri ve bize faydaları var mı? İşte bunlar üzerinde biraz kafa yoralım.
Klasik Beyaz Ekmek

Klasik Beyaz Ekmek


Hiçbir besleyici özelliğe sahip olmayan beyaz ekmeği eminim benim gibi birçok takipçi çok seviyordur. Üstelik içerdiği yoğun nişasta , glüten ve şeker yüzünden ciddi derecede hastalıklarda olumsuz etki yaratıyor. Mümkünse sofranızdan hem kendiniz hemde sevdikleriniz için beyaz ekmeği çıkartın hanımlar.

Kepek Ekmeği
Kepek Ekmeği


Diyet listelerinin vazgeçilmez ekmek seçeneği olan kepek ekmeğinin kalorisinin beyaz ekmekten pekte bir farkı olmadığını eminim bilmiyorsunuz. Kalori olarak beyaz ekmekten bir farkı olmasa da kepek ekmeği bağırsakları beyaz ekmeğe nazaran daha hızlı çalıştırır. Diyetisyenlerin bu ekmeği önermesinde ki en büyük amaç ise iştahı azaltması diyebilirim hanımlar. Eğer iştahımı kontrol edebilirim ve bağırsaklarımda bir sorun yok diyorsanız beyaz ekmek tüketebilirsiniz.
Çavdar Ekmeği

Çavdar Ekmeği


Besin değeri oldukça yüksek olan çavdar ekmeği aynı zamanda kolesterolü düşürür.
Vücudun fayla yağ depolamasını engellediği gibi yüksek miktarda demir, fosfor, kalsiyum, protein ve folik asit içerir. En önemlisi de içinde az işlenmiş tahıl olduğu için kan şekerini dengede tutar.
Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği


Buğdayın tam olarak öğütülmesi ile ortaya çıkan bu ekmek gerek lif gerek B6, B4 ve gerekse kepek bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği


Mısır tanelerinden üretilmiş mısır unundan imal edilmiş bu ekmeğimiz lif bakımdan oldukça zengin. Mısır ekmeğinde ki magnezyum da oldukça faydalı diyebilirim. Fakat organik mısır ununun içinde ki minarelerin ve vitaminlerin işlenmiş mısır ununda fazla miktarda olmadığını asla unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder