1 Ağustos 2016 Pazartesi

Ezme Turşu Yapımı

Yeni bir gün,yeni yepyeni umutlar her yeni bir gün bizlere mutluluk versin değerli takipçiler..Daha önce acılı ezme turşu tarifini vermiştik,şimdi ismi aynı fakat yapılışları farklı bit tarif..Diğeri çiğden hazırlanmıştı şimdi vereceğim tarif ise kaynatılarak yapılan turşu.Bol ve bereketli olması dileğimle .

Ezme turşu


Malzeme listesi..
Beş kg iri ve yumuşak domates
Bir kg cin biberi ( isteğe göre tatlı biberde olabilir )
Kendiniz damak tadınıza göre ayarlayabileceğiniz tuz, sirke, sıvı yağ, şeker
İki baş sarımsak
Bir bağ maydanoz
ezme turşu

Turşunun yapım aşaması


İlk önce domateslerimizin kabuklarını soyalım.En kolay yöntemi ise domateslerimizi sıcak suyla soymanız çok kolay olacak ve sizi yormayacaktır.
Kabuklarından arıttığımız domatesleri rendeleyelim, derin bir kaynatma tenceresine ve ocağa alalım..Domatesler kaynamaya bıraktıktan sonra,diğer tarafta bir tencereye biberlerimizi yıkayıp alalım ve su ekleyip biberlerin yeşilininin rengi değişene kadar kaynatıyoruz. Biberleri ocaktan alıp başlarını alıp istediğiniz şekilde ister tüm ister doğrayarak kaynayan domateslerin içerisine atıyoruz ve birlikte kaynamaya bırakıyoruz.Kaynayan domateslerin içeresinde tuzunu ilave ediyor ve ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan ezmenin içine sıvı yağı,sirkeyi dövülmüş sarımsağı, çok az şekerini ve ince doğranmış maydanozu ekleyip iyice karıştıralım..Aile içinde damak tadınıza göre hepsini ayarlanabilirsiniz .
Ve cam kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen ve serin yerde muhafaza edelim .
Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder