3 Ağustos 2016 Çarşamba

Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli kurabiye tarifi ile sizlerleyiz, içine konulan tahinle çok besleyici olmasından dolayı çocuklarımıza sık sık yapmanızı öneririm sizlere. Kurabiye çay yanında misafirlerimize ikramda bulunduğumuz keyifle çocuklarımıza tattırdığımız çeşitli şekillerde fırına sürülen kurabiyelerden birisi de tahinli kurabiye eminim çok beğeneceksiniz hanımlar kolay gelsin.

Tahinli kurabiye


Gerekli malzeme listesi

Bir paket margarin yada tereyağı
İki tane yumurta
Bir su bardağı pudra şekeri
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Aldığı kadar un
Beş yemek kaşığı tahin
İki yemek kaşığı toz şeker
Bir su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için
Bir yumurta akı
Susam
tahinli kurabiye

Tahinli Kurabiye Tarifi


Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarini ve unu alıp yoğuralım ardından diğer malzemeleri ekleyerek yoğurmaya devam edelim kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Başka bir kapta tahinli ve şekeri alıp cevizi de ekleyip karıştıralım . Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alalım ve bir merdane yardımı ile açalım diktörtgen şeklinde açılan hamurun uzun olan kenarına tahinli karışımdan sürelim aynen börek içi koyar gibi rulo yapalım iki parmak uzunluğunda bıçakla keselim her bir parça ilk önce yumurta akına daha sonrada susama batırılıp YAĞLI kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Daha önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirelim üzeri kızarana kadar pişirelim ve pişin kurabiyeyi sunum tabağına alalım.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder