18 Ağustos 2016 Perşembe

Başarılı İnsanların Ailelerinin Ortak Özellikleri

Başarılı İnsanların Ailelerinin Ortak Özellikleri

İstinasız her anne baba çocuğunun başarılı ve ayakları üstünde duran bir yetişkin olmasını arzular. Bugün uzun yıllar yapılan araştırmaların sonuçlarının yer aldığı başarılı çocukların anne ve babaların ortak özelliklerine değineceğiz. Tabi ki bir genelleme yapmak oldukça yanlış olsa da yapılan araştırmaların sonucu oldukça ilginç.

Bu ebeveynler çocuklarına ev işleri yaptırıyorlar.
1. Yapılan araştırmalara göre çocukluk döneminde ev işine yardımcı olan çocuklar büyüdüğü zaman sorumluluk almakta ve sosyalleşmekte zorluklar yaşamıyormuş. En önemlisi de empati yetenekleri gelişiyormuş. İşte bu yüzden çocuklarınıza ağır olmak şartı ile ev işlerinde ufakta olsa görevler vermeniz çocuklarınızın ileri ki yaşamında oldukça önemli.

başarılı aile

2. Başarılı insanların ebeveynleri çocuklarından beklentilerini yüksek tutuyormuş.
2000 yılında yapılan araştırmalara göre uzmanlar çocukları için büyük beklentiler içinde olan ailelerin çocukları çok daha başarılı oluyor. Fakat beklentileri yüksek tutarken çocukların psikolojilerine de dikkat etmek gerekir ne dersiniz?

3. Sosyal becerilere önem veriyorlarmış.
Yapılan araştırmalarda sosyal becerilere önem verilen bir aile de büyüyen çocuk ileri yaşlarda problemler karşısında çok daha çabuk çözümler buluyor ve erken yaşta bir meslek sahibi oluyormuş.

4. Başarılı insanların ailelerini de yüksek eğitim seviyelerine sahipmiş.
Genç anne baba olmuş ailelerin çocukları çok daha başarısız, geç anne ve baba olmuş eğitimli ebeveynlerin çocukları ise çok daha başarılıymış. Ayrıca başarılı bir çok çocuğun ailesinde eğitim seviyesi ise oldukça yüksekmiş.

5. Bu anne babalar çocuklarına matematiği erken yaşta öğretiyorlar.
Okul öncesi dönemde anne babalar çocuklarına matematiği öğretiyor en önemlisi de sevdiriyormuş.

6. Stres seviyeleri düşük anne babaların çocukları çok daha başarılıymış.
Bu durum oldukça önemli, aile içinde yaşanılan stres kimi zamanda duygusal ve fiziksel şiddet çocukların başarısını olumsuz yönde etkilemekteymiş.

7. Başarı yerine, gösterilen çabaya değer veriyorlarmış.
İşte önemli bir konu daha, her ne kadar beklentileri çok da olsa bu çocukların ebeveynleri çabaya başarıdan çok daha önem veriyorlarmış.

8. Çocuklarıyla sağlam bir ilişki geliştiriyorlarmış.
Çocukları ile özellikle bebeklik döneminde hassas ve özel bir bağ kuran anne babaların çocukları çok daha başarılı oluyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder