4 Ağustos 2016 Perşembe

Şam Tatlısı Tarifi

İlk evlendiğim yıllarda, mutfağım çok iyi değildi bayramlarda benim kurtarıcı tatlım olmuştu yıllarca, Şam Tatlısı. Tarifi görümcemden almıştım ve yıllarca evde sevilerek yenmiştir, daha sonraları farklı tatlılar yapsam da hala o zamanlar yaptığım Şam tatlısının tadı damaklarda kaldı. Zaman zaman çocuklar ısmarlar ben yaparım, sizinde denemenizi tavsiye ederim. Afiyetle

Şam Tatlısı Tarifinin Malzeme Listesi


3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
Bir su bardağı yoğurt
Kabartma tozu (1 paket)
Ceviz (500 gr.)
Tarçın (2 tatlı kaşığı)

Şerbeti için malzeme listesi

3 bardak şeker
2,5 su bardağı su
limon suyu (2 damla)

Üzeri için;

Hindistan cevizi
Antep fıstığı
şam tatlısı-resmi

 

Şam Tatlısı Tarifi


Öncelikle şerbetini hazırlamak için, bir tencereye şeker ve suyu alalım ve karıştırarak kaynatalım daha sonra ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edelim bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve bir köşede soğumaya bırakalım.
Hamuru hazırlamak için derin bir kaba irmik, şeker, kabartma tozu ve tüm malzemeyi harmanlayalım. Daha sonra üzerine yoğurdu ekleyelim ve karıştıralım daha sonra ısıya dayanıklı bir kabının zeminini iyice yağlanır hazırladığımız hamurun yarısını bu kaba (borcam olması iyi olur) görselde ki kap gibi bir kap olursa daha iyi sonuç alabilirsiniz. Hamurun yarısını kaba döktükten sonra üzerine rondodan çektiğiniz ve tarçınla karıştırdığımız çeviz içini yayalım. Üzerine kalan hamuru dökelim daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Şam tatlısı piştikten sonra fırından çıkarınca ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim ve sonrası tatlıyı dilimleyelim. Dilimledikten sonra üzerine ılık şerbeti verelim. Şerbetinin çekmesi beklenir servise sunmadan önce hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyelim.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder