24 Ağustos 2016 Çarşamba

Evde Meybuz Yapıyoruz

Merhaba hanımlar yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında bizler ve çocuklarımız birazda olsa ferahlamak için vazgeçmediklerimiz arasına dondurma çeşitlerini koyarız fakat çocuklarımız dondurmanın tadına vardıkları andan itibaren biraz baskıcı bir tutumla ve ısrarla dondurma yemek isterler . Bazen bu tutumları bizi bunlatabilir bizde bugünkü tarifi sizlere ve çocuklarınıza güvenle yedirmeyiz için hazırlama ihtiyacı duyduk inanın en hoşuma giden yönü güvenle hijyen ortamda hazırlanması katkı maddesi olmadan sizlerde denemelisiniz.

Evde meybuz


Gerekli malzeme listesi


İstediğiniz miktarda çilek
Kayısı
Kiraz vişnede olabilir daha yoğun renk almasını istiyor ve biraz mayhoş tadı olsun diyorsanız .

Kullandığınız miktardaki meyvelerin çoğunluğuna göre şeker

Şekerli daha güzel oluyor tercih sizin

Evde meybuz yapıyoruz

 

Meybuzun yapılışı


İlk iş meyveleri yıkayıp çekirdeğinden ayırmak ardından derin bir kaba koyup meyveleri ister ayrı tad olsun diyorsanız ayrı ayrı ister karışık şekilde olabilir hepsinin üzerine şekeri ilave edelim şekeri damak tadınıza göre ayarlarsanız daha iyi olur . Yıkayıp şeker ilave ettiğimiz meyveleri robottan iyice geçirelim.

Ben ayrı ayrı hazırladım ilk çileği yaptım hazırladığım çilek püresini dondurma kalıplarına dolduralım ve derin dondurucuda donduralım . Dondurmamız hazır en sağlıklı şekilde çocuklarımıza ikram etmeye hazır .

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder