12 Ağustos 2016 Cuma

Alzheimer

Alzheimer


Son yıllarda oldukça fazla duyduğumuz alzheimer rahatsızlığın hakkında bilmediğimiz birçok konu bulunmaktadır. Bugün sizlere ileri yaşlarda ortaya çıkan bu hastalık hakkında çok özel bir makale hazırladık. Yaşın ilerlemesi ile kişide oluşan unutkanlıklara davranışsal ve zihinsel bozukluklara neden olan bir tür beyin hastalığıdır.
Alzheimer hastalığının belirtileri:
Çoğu zaman unutkanlık ile ortaya çıkan bu hastalık bilgileri öğrenmede güçlük çekme ve yakın zamana ait bilgileri hatırlamakta zorlanmak olarak kendini gösterir. Dilerseniz bu hastalığın belirtilerini çok kısa olarak maddelere ayıralım.
Alzheimer

Konuşma bozukluğu ve unutkanlık
Karar vermede ve öğrenmede güçlük çekmek.
Kişilerin tanımakta güçlük çekmek
Yol bulmada zorlanma veya sık sık yolunu kaybetmek
Saldırgan hareketler
Depresyon ve huzursuzluk
Gerçek dışı olan hayaller görmek ve amaçsızca dolaşmak.
Bu saydığımız belirtileri gösteren kişiler doktora gittiği zaman çeşitli laboratuvar ve radyolojik araştırmalar yapılarak bu hastalığın tanımı büyük oranda konulabilir. Alzheimer hastalığı genellikle 60 yaşın üzerindeki kişilerde görülmektedir. Daha erken yaşlarda da görülme olasılığı olsa da bu olasılık oldukça düşük.
Hastalığının evreleri.
Alzheimer-
Evre:
Kelimeleri hatırlayamama az da olsa unutkanlık daha önce gittiği yerleri unutma ve adres bulamamak. Genellikle birçok hasta bu belirtileri gösterse de bunu hastalık olarak kabullenmez.
Evre :
İkinci evrede bellek kaybı oldukça yüksekti. Hatta en yakındaki kişileri ile hatırlayamamak da ve konuşma bozukluğu gitgide artmaktadır. En kötüsü de kendi ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Giyinme yeme içme gibi çok basit günlük aktiviteleri yapmakta zorluk çekerler.
3.Evre:
Ne yazık ki bu evrede hasta en yakınlarına bile tanıyamaz. y
Yürüme oldukça zor hatta idrar ve dışkı tutmakta maalesef ki ciddi bir şekilde zorlanır hatta tutamaz. Son aşamalarda hasta yatağa bağımlı hale gelir.
Alzheimer-1

Alzheimer hastalığının tedavisi var mı?


Maalesef ki bu hastalığın kesin bir tedavisi yok. Hastalık sürecinde kullanılan ilaçlar hastalığın yavaşlamasını sağlar ve hastanın günlük hayatını daha rahat sürdürebilmesi için faydalıdır. Roman ilaçlar asla Bu hastalığı tamamen durdurmaya yetmez. Kısaca uygun tedaviyle yaşam kalitesi arttırılır.
Alzheimer hastalarının yakınları hastalarının bakımında dikkat etmeli ve hastanın sevdiği şeyleri yapması teşvik edilmelidir. Hastanın unutkanlıklar yüzüne vurulma malı sorunları karşısında sabırlı olunmalıdır. Eğer çevrenizde bu hastalığı yaşayan veya bu hastaya bakmak zorunda olan biri var ise şunu bilmelidir ki bu hastalar en önemli ilacı sevgidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder