17 Ağustos 2016 Çarşamba

İyi bir anne baba olmanın 8 altın kuralı

İyi bir anne baba olmanın 8 altın kuralı

 

1. Çocuğunuzu sevmekten korkmayın.


Geçmişte birçok ebeveyn çocuklara sevgi gösterdikleri zaman çocuklarının şımar ocağını düşünürlerdi. Oysaki günümüzdeki birçok uzman çocuklarınızı severken onların şımaracağı fikrinden vazgeçmemiz gerektiğini söylemektedir. Çocuklarınızı sevmek şımarmalarına neden olma. Sadece onların her istediklerini yapmak ve fazlaca tolere etmek şımarmalarına sebep olmaktadır.

Çocuğunuzu sevmekten korkmayın.

2. Davranışlarımızın çocuklarınıza örnek olduğunu asla unutmayınız.


Çocuklar her zaman kendilerini söyleneni değil anne ve babalarının yaptıklarını örnek alır. İnsanlara karşı davranışlarınız bir ortamda yaptığınız hareket bunların hepsi çocuklarınız için birebir kopya niteliğindedir. İyi bir anne olmanın iyi bir aile olmanın temel kuralı çocuklarınıza örnek olabilmektir.

çocuklarınıza örnek olun

 

3. Çocuğunuz için kurallar koymaktan korkmayın.


Elbette ki biz ebeveynler çocuklarımızın her yaptığını kontrol edemeyiz fakat kurallar koyarak çocuğumuzun gelecekteki hayatına şimdiden adapte olmasını sağlayabiliriz.

Çocuğunuzu kurallar koyun

4. Anne babalar çocuklarınıza nitelikli zaman ayırın.


Çocuklarınızla İster 24 saat bir arada bulunan asla kaliteli bir zaman kadar değerli olmayacaktır. Özellikle çalışan anne ve babalar çocuklarını ayırdıkları zamanları kaliteli geçirir ve çocuklarının duygusal boşluklarını tamamlayabilirler. Kısaca sevgili ebeveynler çocuğunuzla kaliteli bir zaman geçirmeniz 24 saat onunla birlikte olmamız kadar değerli değildir.

çocuğunuzla nitelikli zamanlar yaşayın

5. Çocuğunuzun bir birey olduğunu kabul edin.


Özgüven sahibi bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız öncelikle onu bir birey olduğunu hem kabul etmeli hem de çocuğunuza hissettirmelisiniz. Çocuğumuzun her ne kadar kontrol etseniz de kontrolün kendisinde olduğunu hissettirin.

çoçugunuza birey olduğunu hissettirin

6. Tutarlı bir ebeveyn olun.


Eğer kurallarınız sürekli değişiyorsun ve kurallarının konusunda tutarlı olamıyorsanız çocuğunuzun davranışlarında tutarsızlık göstermesi oldukça normal ne dersiniz? Kurallarınız da tutarlı olun ve koydunuz kurallardan taviz vermeyin.

tutarlı olun

7. Kaba kuvvetle asla otorite oluşturmaya çalışmayın.


Disiplin uygularken asla sert ve kaba kuvvete dayalı bir tavır sergilemeyin derim. Çocuklarınıza gösterdiğiniz bu tarz sert tavır onların çok daha saldırgan olması için yeterli. Unutmayın sevgi ve şefkatle çocuklarınızı disiplin etmeniz çok daha kolay.


8. Çocuklarınızın fikirlerine saygı gösterin.


Tıpkı bir yetişkin gibi çocuklarınızın fikirlerini alın Onları dinleyin ve her konuda onların düşüncesine saygı gösterdiğinizi hissettirin.

kaba kuvvet kullanmayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder