23 Ağustos 2016 Salı

Kuru Kayısıdan Kek Topları Tarifi

Merhaba hanımlar bomba gibi tariflere devam umarım tariflerimizi uygulayıp memnun kalıyorsunuzdur her şey size en iyisini sunabilmek adına bugünkü tarifimiz yine çok lezzetli misafirlerimize sunumu ve görünümü ile çok uygun hadi başlayalım .

Kuru Kayısıdan Kek Topları


Keki için gerekli malzeme listesi

Bir su bardağı şeker
Üç adet yumurta
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı soğuk süt
İki su bardağı elenmiş un
Bir paket vanilya ve kabartma tozu

Kek top için gerekli malzeme listesi

İki su bardağından biraz fazla beyaz çikolata
İki buçuk su bardağı doğranmış kuru kayısı
Bir buçuk su bardağı badem
Beş yemek kaşığı krem peynir
Kuru kayısıdan kek topları

 

Kuru Kayısıdan Kek Topları Tarifi


Bir derin kaba yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar iyice çırpalım ardından yağı ve sütü ekleyelim .
Başka bir kaba tüm kuru malzemeleri alalım ve yumurtalı kek karışımına ekleyip çırpıcı ile değilde spatula ile karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbına alalım hazırladığımız kek hamurunu ve daha önceden ısıttığımız fırına 180 derecede pişirelim yarım saat kadar pişen keki fırından alıp soğumaya bırakalım. Kek soğurken başka bir kapta doğradığımız kayısı ve bademleri iyice parçalayalım . Yine aynı işlemi soğuyan kekede yapalım un haline gelene kadar parçalayalım ve içerisine krem peynirine ekleyip hamur şekline gelene kadar karıştıralım.
Çikolatamızı benmari usulü ile eritin . Peynirli kekli hamurumuzdan küçük ceviz büyüklüğü kadar parçalar alıp top haline getirin .Hazırlanan topları ilk çikolataya ardından kayısılı ve bademli karışıma batırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine çubuklar batırın ve dolaba alalım soğuyup sertleşmesini bekleyelim ve şık kek toplarımızı sunum tabağına alalım
Beş çayında veya bir kahve keyfinizin yanında size harika bir lezzet ile eşlik edecektir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder