11 Ağustos 2016 Perşembe

Korkunç Gelenek! Malavin'de ergenlik çağına gelen kızları sırtlanla ilişkiye sokulması

Korkunç Gelenek! Malavin'de ergenlik çağına gelen kızları sırtlanla ilişkiye sokulması.
Malavi'nin güneyinde fakat bazı bölgelerinde yaşayan kız çocuklarını ergenlik dönemine girmesinin ardından geleneksel olarak para karşılığında sırtlan adı verilen bir seks isçisi ile cinsel ilişkiye girdiriliyorlar.
Bu işçilerine oradaki halk tarafından sırtlan diye adlandırılıyor. Ergenlik dönemine giren kızlarla ilişkiye girmeleri tecavüz diye değil onların tabiri ile temizlenme gibi görülüyor.
Bu gelenek tecavüz olayını meşrulaştırmasından bir yana cinsel yolla bulaşan hastalıkların hızla yayılması amaç
O bölgede yaşayan şahısla yapılan bir görüşmeyi aktarmak istiyorum
Eric aniva bu köydeki önde gelen sırtlanlarından birisi bu bölgede fakat bazı toplumlarda bu işi para karşılığında cinsel yani kendi tabirler ile temizlik işlerini yapıyorlar . Misal bir erkek ölünce ölen kişinin gömülmesi için karısının bir sırtlanla ilişkiye girmesi gerekir yada bir kadın kürtaj olduktan sonra temizlenmesi içinde sırtlanla birlikte olması gerekir.
korkunç
Kendi tabirleri ile yine felaketleri korumak içinde bu düşünceye sahipler ama en kötüsü en büyük boyutu ise ilk adet olan kız çocuklarının temizlenmesi boyutu ilk adet olmalarında üç gün cinsel ilişkiye zorlanmaları amaçları ise çocukluk evresinden kadınlığa geçtiklerine inanıyorlar. Kız çocuklarının bunu reddetmeleri köylerinin başına çok büyük felakete uğrayacaklarını ve çıkılmaz hastalıklara yakalanacaklarını düşünüyorlar.
Eric Aniva genelde okul çağındaki çocuklarla ( kız) birlikte olduğunu söylüyor. Yaşlarının 12 ila 13 yaşlarında olduğunu fakat kendisinin yaşı büyük olanları tercih ettiğinide söylüyor ilişkiye girdiği kadınların kendisinin sırtlanlığından büyük zevk aldıklarını anlatıyor benimle gurur duyduklarını ve benim gerçek bir erkek olduğumu söylüyorlar .bu şekilde böbürlenmelerine rağmen diğer köyde konuştuğu kızların ve gençlerin bu yaşadıklarını kin ve nefretle anımsıyorlar.
korkunç gelenek-
Ellerinden bir şey gelmediğini çaresiz kaldıklarını ve aileleri tarafından bu işe zorlandıklarını ve mecbur bırakıldıklarını anlattıklarını söylüyor reddettikleri taktirde Ailelerinin başlarına çok büyük hastalık geleceklerini ve felaketler geleceği için mecbur kaldıklarını söylüyor.
Aniva iki karısının olduğunu ve eşlerinin bu işi yaptığından haberi olduğunu anlatıyor bu güne kadar 104 kadınla ve kızla birlikte olduğunu anlatan aniva kendisinin 5 çocuğu olduğunu biliyor eşlerinden fakat ilişkiye girdiği kadınlardan çocuğu olup olmadığına bilmediğinide ekliyor .
Kendini. Yaşadığı köyde kendisi gibi on tane sırtlan olduğunu ve her köydede kendileri gibi sırtlanlar olduğunu açıkladı her ilişki için 4 yada 7 dolar aldığını anlatıyor.
Hatta bu kızların kampta eğitildiklerini ailelerin ayarlaması ile ve sırtlanların gönlünü Nasıl yapabileceklerini öğretiliyor. Ve bir sırtlanla temizlenmeleri ile sonuçlanıyor eğitim.
Ben hastalığın bu yolla daha fazla yayılacağını anlatıyorum diyen aniva fakat kadınların bunu şiddetle reddettiklerini sırtlanların ahlaklı şahısların arasından seçildiklerini büyük titizlikle seçildiklerini ve AIDS ve HIV hastalığını taşıyamayacaklarını söylüyorlar diye anlatıyor.
korkunç gelenek-1

Birleşmiş milletlerde hıv virüsünün her 10 kişiden birinde olduğunu tahmin ettiğinide açıklamış aniva
Artık bu işi bırakacağını ve klise yardım kurumları ve hükümetin bile bu işi onaylamadığında açıkladı kendisininden bu işten hoşnut olmadığında vurguladı.
Hükümetin bu konu ile alakalı zararlı kültürel uygulamalar adı ile alakalı kampanyalar yürütüldüğünde açıklayan aniva
korkunç gelenek-2

Hükümet "zararlı kültürel uygulamalar" adı altında bu geleneğe karşı bir kampanya yürütüyor.
Halkın inancına göre kızlarımızı iyi terbiye edelim kocalarına isyan etmesinler memnun etsinler görüşünde
Ve en önemli sorulardan birini cevaplıyor aniva kendi kızına ergenlik dönemine gelince gelenekler için böyle birşey yapılmasına izin verirmisin diye sorulduğunda kesinlikle buna izin vermeyeceğini söyleyen aniva ve bu geleneğin artık sonlanmasını istediğini vurguluyor ve artık bu ili kendisininde yapmayacağını söylüyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder