16 Ağustos 2016 Salı

Evde Et Bulyon Hazırlama

Tekrar tekrar yazmaktan bıkmayacağım sağlığımız çok önemli bugünkü tarifimizde.  Sağlık için çok önemli evde et ya da tavuk bulyon hazırlamak neden dışarıdan içerisinde katkı maddesi olan hazır ve ne şartlarda hazırlandığını bilmediğimiz maddeleri kullanalım. Kendimiz hazırladığımız zaman hem içimiz rahat hemde maddi yönden kar etmiş olacağız kesinlikle denemeliyiz hanımlar memnun kalacaksınız . Kurban Bayram'ının yaklaşması da bu tarifi hazırlamanız da büyük payı olacaktır.

Evde Et Bulyon Hazırlama


Gerekli malzeme listesi

İki kg dana yada koyun kemiği ( biraz etli olması iyi olur )
Beş tane patates
İki tane havuç
İki tane orta boy kuru soğan
Beş diş sarımsak
Yarım bağ saplarıyla maydanoz
Bir tatlı kaşığı kekik
Bol miktarda su ve tuz
Evde Et Bulyon Hazırlama

Evde Et Bulyon Tarifi


Bütün sebzeleri yıkayıp temizleyelim derin bir tencereye kemikleri alta sebzeleri üste gelecek şekilde koyalım ve bolca su ilave edelim. Ve ocağa alalım bu işlem için büyük bir düdüklü olursa hem sebze ve et özleşir hemde buhar dışarı verilmediği için dahada lezzetli olur. Hepsi kaynamaya başladığında çok az tuzunu ilave edip kapatalım . İçindeki sebzeleri çıkartalım. Ve kemiklerin üzerindeki Etler iyice yumuşayana kadar kaynatmaya devam edelim .
Kaynayan kemikleri ocaktan alıp ılımaya bırakalım. Ve suyunu bir süzgeç yardımı ile süzelim. Süzdüğümüz kemik suyunu kalıplara yada pet bardaklara alalım deri. Dondurucuya koyalım . Hem çok basit hem sağlıklı hemde paramız cebimizde .

Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder