12 Ağustos 2016 Cuma

Mutfaklarda Kolaylık Sağlayacak 8 Öneri

Mutfaklarda Kolaylık Sağlayacak 8 Öneri


Mutfaklar için Püf Noktalar


Mutfağınızın Mis Gibi Kokması İçin


Mutfaklarda genellikle yapılan yemekler ve kızartmalar yüzünden ağır bir koku oluşur ve hem bizi hem de dışardan gelen misafirleri rahatsız eder. Bu kötü kokular için size önerim alimünyum kağıdın üstüne az miktarda tarçın dökerek sıcak fırın içine koymanız. Bir müddet sonra fırın kapağını açarak tarçın kokusunun dağılmasını sağlayın. Bu sayede eviniz misler gibi kokacak hanımlar.

Mutfağınızın Mis Gibi Kokması İçin

 

Lavabo mu tıkandı? Lavabo açacağı mı yok?


Biz bayanların gerek mutfak da gerekse banyoda en sinir olduğumuz konu şüphesiz ki lavabo tıkanması ne dersiniz hanımlar? Kimyasal lavabo açıcıları yerine size muhteşem bir önerim olacak, çamaşır sodası ve kaynar suyu karıştırıp tıkanan lavaboya dökerseniz kısa sürede lavabonuz açılacaktır.

Lavabo mu tıkandı

 

Baklagilleri Bir Geceden Bekletmeyi Unuttunuz mu?


Kuru baklagilleri daha rahat pişmesi için genellikle bir geçe önceden suya koyarız. Eğer bir gece önceden suya koymayı unuttuysanız ve bugün ki menünüzü değiştirmek istemiyorsanız panik yapmayın. Yapacağınız kuru baklagili bir tencereye ekleyin ve tencere içine su koyarak kaynatın ve kaynadıktan sonra tencere kapağını kapatarak yaklaşık 60 dakika bekleyin. Emin olun gece suda bekletmiş kadar şişecek.

Baklagilleri Bir Geceden Bekletmeyi Unuttunuz mu

 

Çaydanlıklarınızı Kireçten Arındırın.


Çaydanlıkların dibinde oluşan kireç tortusu sürekli mutfaklarda karşılaştığımız bir durum. Yoğun tortudan kurtulmanız için yapmanız gereken çok basit, Çaydanlık içine eklediğiniz sirke ve limon tuzu karışımını yaklaşık 20 dakika kaynatın. Göreceksiniz ki hem tortulardan eser yok hem de sirke sayesinde hijyen kaçınılmaz.

Çaydanlıklarınızı Kireçten Arındırın.

 

Baklagillerin Böceklenmesin!


Mutfaklarda biz bayanların korkulu rüyası baharatların böceklenmesi için de sizlere çok özel bir öneride bulunacağım sevgili hanımlar. Baklagilleri sakladığınız cam kavanozların içine üç diş sarımsak ekleyerek böceklenmeden kurtulabilirsiniz.

baklagilleriniz böceklenmesin

 

Balınız Şekerlenmesin!


Günümüzde gerçek bal bulmak oldukça zor. Gerçek balla sahte balı ayırmak için şimdi sizlere kolay bir püf nokta vereceğim. Satın almış olduğunuz balı bir kap içine alın ve soğuk su ilave edin eğer balı iyice ezin. Kap içinde bir beyazlaşma görüyorsanız hayırlı olsun balınız sahte ve içinde un ve nişasta bulunduğu için beyazlaşıyor.

balınız şekerlenmesin

 

Musluk Temizliği


Temizlik hastası mıyım bilmem ama musluk üstünde oluşan lekeler benim en büyük takıntım. Eğer sizinde benim gibi musluk üzerinde ki lekelere takıntınız var ise eskimiş naylon çoraplarla temizlemeyi deneyin. Sonuç inanılmaz.

Musluk Temizliği

 

Mutfak Tezgahınızı Mis Gibi Yapın


Lekesiz tertemiz bir tezgah bizim içimizi rahatlatan bir görünüm ne dersiniz kızlar? Tezgahız için yarım limonun suyunu sıkın ve içine yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bu karışım ile tezgahınızı sildiğiniz taktirde tezgah üzerine ki lekelerden kurtulmuş olacak limon sayesinde hijyen elde edeceksiniz.

Mutfak Tezgahınızı Mis Gibi Yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder