28 Ağustos 2016 Pazar

Güçlü Bir Kız Çocuğu Nasıl yetiştirilir?

Güçlü bir kız çocuğu nasıl yetiştirilir.


Kızlarımızın Dünya ve kadınlığa geçmesindeki kendisi ile barışık olması özgüvenin yerinde olması ve buna yardımcı olmak tamamen bizim elimizde.

Güçlü kız çocukları kendilerinden emin adımlarla büyürler kararlarına harekete geçmeyi kendi hayatları söz konusu olduğu zaman mantıklı ve pozitif kararlar almayı başkaları için güzel şeylere vesile olmayı ve en önemlisi başarılı olmayı öğrenirler. Yaşadıkları ortamın gayet iyi farkında olurlar duygularını çok iyi şekilde ifade eder karşısındakilerini düşüncelerini ilgi duyarak kabul ederler güçlü yetişen kız çocukları kendileri ile barışıktır ve kendilerini severler ve ben bunu başarırım edası ile büyürler. Tabi ki güçlü yetişen kızlarda herkes gibi güven duygusunun olmadığı şüpheli zamanları da olabilir. Ancak bu duygular onlara tehlike arz etmeyecektir, nedeni ise güçlü yetişen kızların başlarına gelen her sorun ile başa çıkabilir işte yazımızda Nasıl güçlü kız çocuğu yetiştirebilirim sorusunun yanıtları...

Herhangi bir şeye büyük tutku ile bağlı olmasını sağlayın....

Mesele çok sevdiği ve uğraştığı bir aktive ile ilgilenmesi kızınızın hayatında karşısına çıkabilecek mücadele ile başa çıkmasına yardımcı olacak ve bu şekilde özgüveni ve dirençli olmasına sebep olacaktır.  Misal bir şeye tutku ile bağlanması kızınızın bir dizi de kaybolup gitmesinden örneğin bir spor yapması basket oynamadı bir enstrüman çalması daha iyi olacaktır.

güçlü kız çocuğu-2

Kendi başlarına karar almalarını sağlayın

Örneğin kendi kıyafetlerinde kendi seçim haklarını verin tabi ki belirli sınırlarla beraber okul hayatında okul sonrasındaki aktivelerde kendi kararını almasını sağlayın nelerden hoşlandığını nelerden hoşlanmadığını anlamadı için bir çoğunu kendi kararı ile denemesi gerekiyor. Kızınıza açık fikirlerinizi beyan edin .

güçlü kız çocuğu-1

Evde ailesi için ne gibi değerlerin önem taşıdığını anlatın

Kızınızın değerleri öğrenmesini istediğiniz şeyleri günlük yaşamında da nasıl anlayabileceğinizi düşünün kızınızın büyüdükçe nasıl özelliklere sahip olmasını ve çok güçlü yönlerinin olmasını istediğinizi düşünün.   Bu özellikleri kızınıza ebeveyn olarak.  Nasıl yansıtabileceğinizden emin olun. Unutmayınız ki ilk rol modeli olacak insan sizsiniz.

güçlü kız çocuğu

Karşılaştığı problemlerle kendi başına çözebilmesini aşılayın ...

Evdeki ebeveynler sorunların karşısına kendileri geçtiğinde kız çocuğunuzun bu durum ile başa çıkmasını beklemeyin .
Olay anında kızınıza bu durumdan nasıl başa çıkması için üç tane strateji bulmasını söyleyin ve bu durum sonucunda neler olabileceğini kendisine sorun anlatmasını isteyin. Ne yapması gerektiğine kendisinin karar vermesini isteyin.  Belkide kararlarına katılmayacaksınız fakat kendi yaşamına kendisinin karar vermesini ve kontrol sahibi olmasını sağlayacaksınız.

güçlü kız çocuğu-3

Kızınızın fiziksel yönden risk almasına teşvik edin

Yaşamlarında risk altına girmekten kaçan kızların özgüveni risk alan kızlardan soru la yüzleşen kişiyle yüzleşen kızlara kıyasla zayıf olmaktadır. Kızınızı konforlu alanın ötesine gitmesi için ona destekte bulunun. Atletik yapıya sahip olmayan kız çocuklarında bile özgüven aşılamak yeterli olmaları için destek verilebilir.

güçlü kız çocuğu-4

Kendi cinsleri ile birlikte hareket etmelerine teşvik edin

Okul hayatlarında kız kıza birlikte problem çözen olayların üzerine giden kızlar risk almakta ve sorunlarla baş etmekte başarılı olurlar. Bu şekilde büyük başarı ve yeterli olduklarını düşünürler. Ve bu sebepten özgüvenlerinde büyük yükselme olur. Kız çocuklarınızı ekip çalışmalarına yada takım halinde çalışılması gereken aktivelerde teşvik ediniz.

güçlü kız çocuğu-5

Kızınıza sadece kendisi olduğu için onu çok sevdiğinizi bilmesine yardımcı olun

Örneğin beslenme konusunda kızınıza sağlıklı şekilde beslenmesini öğretin fakat bu konu ile alakalı saplantı yapmayın. Kızınızın düşüncelerine yer verin onu dinleyin özgün bir şahıs olduğunu ilan edin.  Nasıl bir kişi olmasını istiyorsa bu konuda ona yardımcı olun.

Kavgalarına rast geldiğinizde kesinlikle müdahale etmekten kaçınmayın..

Kızlarınızla ilişki şiddet örneğin dışlanma dedikodu gibi fiziksel bakımdan şiddet konularında bol bol konuşun . Ama her kız çocuklarının bu konuda acımasız olduklarını düşünmeyin gruplaşan kızları görünce kızlar işte gibi sözler kullanmayın.
Bu şekilde davranmak yerine kız çocuklarının ilişkide güçlü ve adalet duygularının olduğunu onaylayın öfke gibi duyguların tamamlanmasına yardım etmiş olacaksınız .

güçlü kız çocuğu-6

Kızınızı dinleyin ve bunun içim belirli zamanlar ayırın

Biliriz ki koz çocukları dinlenmeye hevesli olacağınızı bildiği tahmin edilir. Mesela araba kullanırken yürüyüş yaparken gibi zamanlarda sizin iç dünyanızda olmasına izin verin. Yaşamış olduğu problemleri kızınız için çözmeyin sadece yaşamış olduğu olayı sınıflandırması adına dinleyin .
Nihayetinde kendi başına alacağı yanıtlar yaşamak için kullanması gereken yöntemler olacaktır. Kızınızı dinlemek ve özellikle müdahale etmeden dinlemek kendisini keşfetmesine özgüvenin yükselmesine neden olacaktır.

güçlü kız çocuğu-7

Kızınıza filmlerdeki cinsel hayatla gerçeğindeki cinsellik arasındaki farklılıkları anlatın

Kız çocuklarınızla yaşına uygun şekilde cinsel yaşamı ve sex hayatını konuşmanız cidi şekilde çok önemli yaş büyüdükçe medya ortamındaki imgelerle sağlıklı bir şekildeki cinsellik arasındaki farkı anlamasına yardımcı olacaksınız . Saygılı ve anlayışlı bir şekilde bunu anlamasını sağlayın . Gerekirse seviyeli bir şekilde tartışarak mesela sex hayatının aşkla yakınlaşma ile ibaret olmadığını anlatabilirsiniz .
Kadın olmak gibi özellikle adet görmesi konusundaki önemli konulardaki sorunlarını sizinle paylaşabilmesinden emin olmanız gerekir bir sunum hazırlar gibi değilde size ihtiyacı olduğunda herşeyi paylaşabileceği bir ortam sağlayın

güçlü kız çocuğu-8

Birlikte çılgınlar gibi eğlenin

Evet Kızınızın güçlü olması çok heyecan verici ve enerji dolu olacaktır . Birlikte çok güzel Zaman geçireceğiniz aktivelerde bulunun ve bunu sürekli düzenli bir şekilde yapın kızınız büyüdükçe bu vakitlerin bitmemesine dikkat edin . İlerde sizinde zor durumlarınızda kızınızın yanınızda olduğunu görmek sizi çok Mutlu edecektir.

güçlü kız çocuğu-9

Ve en önemlisi güçlü bir kız çocuğu yetiştirdiğiniz için şükredeceksiniz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder