25 Ağustos 2016 Perşembe

Çocuklarımızı Mutlu Etmenin Yolları

Çocuklarımızı Mutlu etmenin yolları


Bütün çocukların kendilerine göre bir hikayesi vardır. Mutlu olan çocukların hikayeleri canlı ve rengarenktir ve her çocuk hikayesinin baş rolündedirler. Çocuklarınıza bir organize yaparken ilk önce onların renkli hayal dünyalarını destekleyen ve süsleyen tasarımlarda bulunmak gerekir. Fakat yıllar geçtikçe öğrendiğim bir şey var dünyanın en güzel ortamında en güzel sofralarda mükemmel lezzetler içersin de olsanız da çocuklarımızı olayların içine sokmazsanız onları kazanamıyoruz. Çocuklarınızın bulunduğu ortamlardan mutlu olmalarını istiyor organizelerde zevk almasını istiyorsanız onları interaktif yapmalıyız .
Misal çocuklarımız isimlerini bulduklarında çok mutlu olurlar onların gülmesine sebep olacak şaşırtacak bilgilerini paylaşacak fırsatların tanınması onları keyiflendirecektir.
Çocuklar için sofra hazırlamak içinde bunları düşünmek gerekiyor bir tane servis tabağı işe onların unutmayacağı şekilde ağırlayabilecek onların çok büyük keyif almalarını sağlayacaksınız.
Çocuklarımızı mutlu edelim

Bu önemli detaylar nelerdir ?
Kurulan sofrada onların şahsına hazırlanmış tabakları gördüklerinde otamatik kendilerini sofranın bir parçası olduklarını düşünmelerine yetecektir.
Yaşa göre tasarımlar önemli bir faktör mesela birinci sınıfa giden çocuğunuza okul fişi şeklinde hazırlanan fıstık ezmeli çikolatalı sandviçler onu mutlu ederken yada ilgi alanlarına dikkat çeken minik mesajlarla etkileyebilirsiniz.
Notalarla, futbol meraklılarına top minik el becerileriyle yada pasta malzemeleri satılan mekanlardan bulabileceğiniz malzemelerle kolayca hazırlayabilir ve onların mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz .
Çocukların dünyasında hayvanların yeri çok önemlidir. Mesela yine kemik arayan bir köpek yada havuç peşinde koşan bir tavşan hazırlayabilir onları keyiflendirebilir siniz. Evimizde sofralarımız sadece karnımızı doyuracak bir amaç olarak görmeyelim. Keyif içerisinde vakit geçireceğiniz arkadaş topluluğu ile zevkli hale gelen ve bunun gibi birçok şeyin paylaşıldığı ortamdır aslında..
Kurulan sofralarda mevsiminde çok etkisi var minikleriniz için yine sonbaharda kestane kebabı okul çıkışında süper olurdu yazın ise evde hazırlanmış dondurmalar ödül niteliğinde.
Taze sebzeler meyveler çocuklara önemsetilmeli ve Nasıl tüketmesi konusunda cazip hale getirilmeli . Bir sunum tabağına havuçtan Çiçek karnabahardan bulut yapmak çocuklarımızı Mutlu edecektir
Yaptığınız bu tür ikramlarda çocuklarımızın yaratıcılığınıda göz önünde bulundurmamız gerekiyor . Şahsen ben evde kızımdan ve minik oğlumdan çok şey öğreniyor ve uyguluyorum . Kendileri ile birlikte fikir alarak vererek birlikte hazırlanan yemekleri sunumları daha Mutlu ve keyifli hazırlıyor ve tüketiyoruz .

Ara sıra bir bisküvili pastanın üzerine kızıma şekerlerden süsleme yapmasını ve minik oğluşumun da yardımı ile süper bir şekil çıkıyor ortaya kendilerine bırakmam onları sevindiriyor kendi tariflerini tüketmek fikri onları yine Mutlu ediyor. Ve emim ki mutfakta çok eğlenceli vakit geçiriyorlar .

Çocuklarımız bizim her şeyimiz yaşama sevincimiz neşe kaynağımız onlar Mutlu olduğunda biz daha fazla Mutlu oluyoruz . Sadece bir kaç saatinizi ayırmanız onların çok fazla mutlu olmasını sağlayacaktır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder