1 Ağustos 2016 Pazartesi

Tüllerimizi Nasıl Bembeyaz Yaparız?

Tüllerimizi Nasıl Bembeyaz Yaparız? Sorusunun yanıtı burada hanımlar 😉
Malum bayram yaklaşıyor temizlik başa bela, aman tek derdimiz bu olsun diyelim..Biliyorsunuz ki sentetik malzemelerden oluşan tüller fazla yıkanma ütülenme, ortam koşulları nedeni, toz, güneşin verdiği ışınlar,ısıtma peteklerinden çıkan is ve sigara dumanı sonucunda sararma yapar.Ve bu durumda bizim sinirlerimizin bozulmasına neden olabilir. Zaman zaman eğer tül perdelerinizi yıkayarak beyazlatamıyorsanız vereceğim yöntemleri dikkate almanızı tavsiye ederim.
tül beyazlatma

Sararan tül perdeler Nasıl beyazlar ?


Tüllerimizi beyazlatmadan önce tülleri makinada ılık suda yıkayalım. En fazla 30 derecede yıkmanız iyi olacaktır. Ayrıca derin ve narin programı kullanmanızda iyi olacaktır..
1. İlk beyazlatma:
Tüllerimizi beyazlaşmak için amonyak kullanımı ile işe başlayalım. İşleme başlamadan ellerimize bir eldiven takmamızda fayda olacaktır..
9 litre suyu derin bir tencerede kaynatalım.Kaynattığımız suyu sıcaklığının azalması için biraz bekleyelim,ardından içerisine bir buçuk yemek kaşığı amonyak atalım,iki çorba kaşığı da oksijenli su ekleyelim..
2. İkinci beyazlatma
tül beyazlatma-
İlk beyazlatma adımından istediğiniz sonucu alamadıysanız, amonyak içeren ikinci adımı uygulayın. Uygulama esnasında çıplak elle çalışmaktan kaçının. Temizlik eldivenlerini tercih edin.
45 dakika tülleri bu suda bekletelim.
tül beyazlatma-1
Temizlik ipuçları....
Tül perdelerimizi her zaman düşük ısıda ve narin programın da yıkayalım.
Yüksek ısılı programlar her zaman tüllerinize zarar verecektir..
Tülleriniz yıkandıktan hemen sonra asarsanız ütü yapmanıza gerek kalmayacak ve ütünün verdiği zarardan kurtulmuş olacaksınız .
Tüllerinizi bir gece önceden deterjanlı suda bekletmeniz de iyi bir sonuç almanıza sebep olacaktır..
Tuz tüllerinizi beyazlamasına ve kirlerden arınmasına sebep olur, bunun için yıkadığınız suya tuz atmanızda fayda olacaktır.

Bize her gün bayram hanımlar tüllerinizin her daim bembeyaz olması dileğimle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder