15 Ağustos 2016 Pazartesi

Evde Mısır konservesi

Evet yine her zamanki gibi kendin yap kendin tükete devam bugünkü tarif yine tam bizlere göre evde haşlanmış Mısır konservesi neden hazır tüketelim değil mi ? Varsa bir çaresi ve bize iyi gelecekse bizde uygularız marifetli hanımlar hazır mıyız? Konserve Mısıra hadi kolay gelsin .

Evde Mısır konservesi


Gerekli malzemeler

On yada on beş adet taze Mısır
Tuz , şeker, su
mısır konservesi

Mısır konservesinin hazırlanışı


İlk işlemimiz mısırları temizleyip tüm haliyle bol tuzlu suda haşlayalım. Hemen hemen yarım saatten biraz fazla sürüyor. Eğer tencerede hazırlarsanız tuzunu atmayın daha iyi haşlanır . Haşlanan mısırları ocaktan alıp soğumaya bırakalım soğuduktan sonra bir çatal yardımı ile mısırın dibinden çatalı ileri doğru itelim ve çatalı yukarı kaldırıp koçanlarından mısırları ayıralım biraz zahmetli bir iş ama sonuç çok lezzetli
Ardından koçanlarından ayırdığımız mısırları sıcak su ile bolca yıkayalım ki rengi bulanık olmasın konservenin ve yıkanan süzülen mısırları cam kavanozlara doldurun kavanozlarınız küçük olursa iyi olur ardından kavanozlara hemen hemen iki çay kaşığı şeker bit çay kaşığı da tuz atalım ve üzerine kaynamış suyu doldurun ve kavanozların kapağını sıkıca kapatalım .
Kapakların yeni olmasına dikkat edelim. Yine bir tencerede su kaynatalım kaynamakta olan suyun içerisine konserveleri içerisine koyun ve yarım saatten az kaynatın ve çıkartıp kavanozları ters koyun kavanozun kapaklarını kontrol edin eğer su sızıyorsa kapağı değiştirin çünkü bozulacaktır ve soğuyan konserveyi ardından istediğiniz şekilde saklayın ve lazım olduğu zaman açıp kullanın .

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder