11 Ağustos 2016 Perşembe

İştahı azaltmanın yolları.

İştahı azaltmanın yolları.


Merhaba bayanlar, bugün sizlere hepimizin ortak sorunu olan iştahımızı nasıl azaltırız sorusuna cevaplar arayacağız. Özellikle biz bayanlar hayatımızın neredeyse her döneminde yemek yiyerek sorunlarımızı üzüntülerimizi azaltmaya çalışıyoruz. Adeta ruhsal açlığımızı yemek yiyerek duyurmaya çalışıyoruz. Kimi zaman aldığımız kiloların sorunu maalesef ki içinde bulunduğumuz duygusal boşluk olsa gerek. Bu duygusal boşluğu elbette ki ruhsal sorunlarımıza çözüm bularak atlatabilirsiniz. Açlık hissinizi azaltacak besinleri seçerek iştahımızı minimum düzeye de indirmemiz mümkün. Bakalım iştah azaltan besinler ve yapmamız gereken püf noktalar nelermiş.

Öncelikle karbonhidrat ve yağlar yerine protein ağırlıklı beslenmelisinin çünkü proteinler bizi daha uzun süre tok tutar.
Ayrıca yanakla kulağın birleştiği tragus noktasını işaret ve baş parmağınız ile uyarırsanız tokluk hissetmeniz mümkün.
İştahı azaltmanın yolları.
- İyi yapılan kahvaltı sayesinde gün boyu açlık hissini azaltmanız mümkün.
- Tarçın tüketimi oldukça önemlidir. Çünkü tarçın kan şekerini düşürmekle kalmaz aynı zamanda uzun süre tokluk hissi verir.
-Limon sindirime yardımcı olduğu için zayıflamak isteyenler için şiddetle önerilir.
- Bol bol su içmek beklide uzun süreli açlık hissinde yapılacak en doğru uygulama olacaktır.
- Seratonin iştah hissini azalttığı için, seratonin bulunan muz ve avakado tüketilmeli.
- Kan şekerinin vücudumuzda birden yükselmesini sağlayan pirin. Ve ekmek gibi besinler yerine bulgur pilavı, kepekli ekmek ve buğday ekmeği gibi ani kan şekeri yükseltmeyen besinler tercih edilmeli.
- İştah azaltmak için kan şekeri dengesinin önemini anlattık. Korm minarelide iştah azaltmak için oldukça önemlidir ; çünkü bu mineraller kan şekerini dengeler. Krom kabuklu yemişlerde özellikle fındık ve cevizde oldukça fazla bulunmaktadır.

Evet sevgili takipçilerim öncelikle iştahın kaynağını iyice belirlemek şart. Acıkmadan sırf psikolojik nedenler ile aşırı yemem bozukluğu uzman bir psikolog tarafından değerlendirmeli. Fakat iştahınız psikolojik değilse ve sürekli acıkma hissi yaşıyorsunuz bir diyetisyen veya dahiliye uzmanına gözükerek sebeplerini araştırmanın gerekebilir. Eğer sürekli oluşan açlık hissi gerek psikolojik gerekse fiziksel bir nedene bağlı değilse sizin için önerdiğimi önerileri uygulamanız sonucunda iştahı azaltmanız mümkün. Huzurlu en önemlisi de sağlıklı bir ömür yaşamanız dileği ile hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder