23 Ağustos 2016 Salı

Evimizdeki Tehlikeler

Evimizdeki bilinmesi gereken tehlikeler


Evimizdeki katkı maddesi bulunan tükettiğimiz gıdalar çevremizin kirliliği en önemli sorunlardan biri sigara kullanımı ve günlük yaşantımızda sık sık karşılaştığımız kimyasal maddeler sağlığımızın en büyük düşmanlarından en çokta evdeki çocuklarımızın sağlığını etkiliyor. Bir çoğumuz zamanımızın bir çoğunu evimizde geçiririz ev içindeki ortamda çocukların sağlığı için tehdit unsuru bunlar nelerdir?
Evinizde kullanılan eşyaların zamanla değişime uğraması evdeki kullanılan halıların çok fazla kullanımı. Evde hayvan beslenmesi evdeki pencere ve kapıların izalosyonlarının artması ve bu durumda da evin içindeki havanın azaltılması ve toz ve akarların güncel bir sıkıntı haline gelmiş olması büyük problemlere neden olmaktadır.

Evdeki teknolojik aletlere dikkat!

Evdeki teknolojik aletlere dikkat!


Teknoloji gelişmelerine dayalı çevre kirliliği ve bundan dolayı oluşacak sağlık sorunlarını tahmin edemezsiniz . Evimizde ve günlük yaşamda yanımızda yada bulunduğumuz ortamlarda bulunan elektronik cihazların hepsi elektromanyetik alan yaratır hatta yapılan araştırmalara göre yüksek gerilim hatlarına yakın yaşayanların çocuklarında lösemi hastalığının arttığı gözlenmiştir.
Evimizdeki elektronik ve elektrikli eşyaların hepsi elektromanyetik alana sahip olmaktadır. Evdeki televizyonlar için her bir yönüne 3 metre korunma alanı yapılmalıdır. Elektrikli tıraş makinesı ve saçımızı kuruttuğumuz makineler ev ortamından uzaklaştırılmalı ve hayatımızdan çıkartılmalıdır. Teknolojinin harikası diye adlandırdığımız bilgisayarlar da çok büyük tehdit unsurudur. Bu sebepten dolayı çocuklarımıza bilgisayar başına geçmesi ile ilgili kısıtlamalar getirmekte büyük fayda olacaktır. Ve elektrik düşük olan ve manyetik alanı olan bilgisayarlar tercih edilmelidir. Çocuklarımız gelişmekte olan vücut kitleleri olduğu için bu alanlara çok duyarlıdır. Dışarıdan almış olduğu zararlı maddeler çocuklarımızın hormonsal dengelerini bozacaktır ve etki gösterecektir.
Yine önemli bir bilgide ve dikkate dikmesi gereken bir konu ise evde bulunan pet şişeler plastikten oluşan kaplar streç filmler koruyucular evdeki kullanılan temizlik malzemeleri ilaç bitkilere kullanılan ilaçlar ve bunun gibi bir çok şey hormon bozucudur.

Evimizdeki bilinmesi gereken tehlikeler

Dünya üzerinde bulunan hastalıkların hemen hemen üçte biri çevreye dayanır ve yine en çok etkilenen çocuklarımızdır, çünkü çocuklardaki oksijen gereksinimi büyüklere nazaran daha fazladır. Oksijen tüketimi çocuklarda çoktur. Havanın kirliliğinden büyüklerden daha çok etkilenirler. Nedeni ise çocuklar büyükler göre daha fazla ağızdan nefes alırlar burundaki sağlanan filtre fonksiyonu daha az kullanırlar. Ve bu sebeptendir ki hava yolları daha dardır havanın toksin zararları daha çok gösterir kendini , günümüzde en çok rastlanan hastalıklar astım solunum yolu hastalığı alerjik hastalıklar sıkça görülmektedir .
Ve hatta havadaki ağır toksinler polenlere yapışmakta Ve bu sebepten alerjik potansiyeli arttırmaktadır. Sebeplerden en fazla önem taşıyan havanın kirliliği sigara dumanı egzoz parçaları hidrokarbonlar ozon alerjik hastalıklara meydan vermektedir.

Sağlıkla kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder