19 Ağustos 2016 Cuma

Süs Bitkilerinin İnanılmaz Yararları

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre evde yetiştirilen bir çok bitkinin inanılmaz yararları olduğu kanıtlanmıştır. Genellikle evde bitki yetiştirmenin zararlı olduğunu iddia edilirdi. Nedeni ise bitkilerin gece karbondioksit salgılamasıydı. Oysa bitkilerin gündüz salgıladığı oksijen yanında karbondioksit devede kulak kalıyor sevgili takipçilerim. Hatta sadece oksijen salgılamıyor aynı zamanda bitkiler havada ki toksinleri bile temizliyormuş. İşte hanımlar son yıllarda ki araştırma sonuçlarına göre evinizde yatak odanızda yararlı bitkileri sergilemek serbest . Umarım bilim adamları bu fikirlerinde sabit kalır ne dersiniz?
Süs Bitkilerinin İnanılmaz Yararları

Aloe vera:


Bu bitki hakkında sizlere çok özel bir konu hazırlamıştım. Dilerseniz sitemizde bu çok özel makalemi inceleyebiliriz. Bu şifalı bitkinin evin havasını değiştirildiğini bende bilmiyordum. Formaldehit maddesini yok ettiğini daha yeni öğrendim ve hemen sizler için evde havayı temizleyen bitkiler hakkında kısa bir makale hazırladım. Evimizin kirli havasını temizleyen aloe vera bitkinden geçelim bir diğer bitkimize..
Süs Bitkilerinin İnanılmaz Yararları-

Sarmaşık:


Geçmişte her evde görmeye alışık olduğumuz sarmaşığın sigara dumanında ki zararlı, benzen maddesini yok ettiğini biliyor musunuz?

Süs Bitkilerinin İnanılmaz Yararları-.1

Kasımpatı:


Hepimizin sevdiği ve bol ışık isteyen bir çiçek olan kasımpatı havadaki amonyağı arındırmaya yarar.
Açelya : Kasımpatı dan sonra amonyağı emen bir diğer çiçek türü açelyadır. İşte bu yüzden amonyak emen bitkileri amonyağın bol olduğu mutfak ve banyolarda tercih etmelisiniz.
Süs Bitkilerinin İnanılmaz Yararları-.2

Çam ağacı:


Büyük şehirlerde yaşayan takipçilerimiz için uygun bir bitki çünkü çam bitkisi karbondioksit emen ve havayı temizleyen bir bitkidir.
Süs Bitkilerinin İnanılmaz Yararları-.3

Örümcek bitkisi ve kurdele çiçeği:


Karbonmonoksit gibi oldukça tehlikeli olan bir gazı yüzde seksen oranın da yok etmeye yarar.
Süs Bitkilerinin İnanılmaz Yararları-.4

Kaynanan dili:


Kırk yıl düşünsem kaynana dilinin bulunduğu ortamı temizlediği aklıma gelmezdi, ayrıca bu bitki az ısınsan odalarda tercih edilmeli sevgili hanımlar.
Süs Bitkilerinin İnanılmaz Yararları-.5

Peygamber kılıcı:


Peygamber çiçeği de oldukça zararlı olan trikloretin maddesini önler. Philodendron su buharı salınımı yaparak odanın kuru havasını engeller ve ahşap gibi mobilyaların üretiminde kullanılan zehirli maddeleri temizlemeye yarar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder