10 Ağustos 2016 Çarşamba

Kışlık Karışık Türlü

Yavaştan yavaştan sonbahar mevsimine yaklaşırken kışlık hazırlıklarından bir kaç tane tarif paylaşmıştık şimdi serimizin karışık türlü tarifinde bu sofraların lezzetli yemeğinin hazırlanışı için başlayalım değerli üyelerimiz kolay gele bereketli olsun .

Kışlık karışık türlü


Gerekli malzeme listesi


Yarım kg taze fasulye
Yarım kg domates ( büyük boy)
Yarım kg kabak
Yarım kg patlıcan
Sıvı yağ , tuz
Dört tane kesme şeker
Yarım kg yeşil sivri biber

kışlık türlü yapımı

Konservenin yapılışı


İlk önce bütün sebzeleri yıkayalım ve temizleyelim saplarından .
Diğer taraftan konserve kavanozlarını bulaşık makinesine en yüksek ısıda yıkamaya bırakalım. Ve derin büyük bir tencereye fasulyeyi kabağı patlıcanı domatesleri biberi sıvıyağı alıp kavurmaya başlayalım şekerini tuzunu ilave edip arada bir karıştıralım sebzelerin rengi dönmeye başlayınca fazla pişirmeden altını kapatın. Başka bir tencerede suyu alalım ve kavanoz kapaklarını kaynatalım az on dakika kadar
Kapaklar kaynarken makinadan sıcak aldığınız kavanozları alıp pişen sebzeleri dolduralım kaynamakta olan kapakları da bir maşa yardımı ile kapatalım çok sıkı kapattığınızdan emin olalım. Ve kapattığınız kavanozları hemen ters çevirin bu işlemi yaparken hızlı olursak kavanoz kapaklarının şişmesini önleriz ertesi gün kavanozları düz çevirin ve hepsini kontrol edelim kavanozlardan tık tık bir ses geliyorsa veya elinizle çevirirken açılıyorsa tutmamıştır dikkat edelim tutmayan konserveleri gün içerisinde pişirelim bekletmeyin . Tutan konserveleri karanlık serin bir yerde muhafaza edelim kışın verimli ve lezzetli olması için .

Bereketli olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder