14 Ağustos 2016 Pazar

Efendim neymiş bu çay!

Efendim neymiş bu çay!


Her Derde Deva Çay... Çay Deyip Geçmeyin, Yazıya Bir Göz Atın.


Çay Hakkında Bilinmeyenler ve Çayın Bilinmeyen Faydaları


Merhaba sevgili hanımlar bugün sizler için vazgeçilmez içeceğimiz olan çayın bilinmeyenlerini kaleme aldım. Eminim benim gibi birçok kişi için çay vazgeçilemez içecekler arasında ilk sıralarda yer alır. Hatta çaysızlık başıma vurdu sözünü duymayan yoktur. Efendim neymiş bu çay! Yokluğu bu kadar mı önemli? İşte tüm sorulara muhteşem cevaplar ve hiçbir yerde bulamayacağınız bilinmeyenler sizlerle…

-her derde deva çay
1. Dünyada içilen sıcak çay ortalama 4 bin olimpik havuzu doldurabilecek kadar fazlaymış.
her derde deva çay-
2. Çayı ortaya çıkışı efsaneye göre Shen Yung ( Çin imparatoru) sıcak su içine düşen çay yaprağını içer ve çok etkilenir ve imparatorlukta bundan sonra ki dönemlerde adeta çay tiryakiliyi başlar. Bir efsanemi yoksa bir uydurma mı bilinmez ama tiryaki olma kısmı eminim bu hikayenin en doğru olan kısmı…
her derde deva çay
3. İlk olarak çayın Çin’ de içildiğini öğrenmiş olduk şimdi çayın yayılmasına bir göz atalım. Fransa ve Hollanda sayesinde Avrupa ya yayılan çayı ticari anlamda tüm dünyaya yayan, geliştiren ve üreten kişi ise Thomas Lipton adında bir İngiliz.
her derde deva çay-1
4. Peki çay poşete ne zaman girdi? Çayı ipek poşete koyarak satan ilk kişi Thomas Sullivan bu olayı ticarete döken kişi ise yine bir İngiliz Joseph Krieger dir. Okuduğunuz üzere İngilizler çay konusunda bizden çok daha uzun bir geçmişe sahip.
her derde deva çay2
5. Yapılan araştırmalara göre sudan sonra ülkemizde en çok tüketilen içecek çaymış hanımlar. Çay ile tanışmamız ise 1900 yılların başı diyebilir.

[caption id="attachment_2889" align="alignnone" width="300"]´Çay´ tea and ´lokum´, Turkey ´Çay´ tea and ´lokum´, Turkey[/caption]

6. Peki çayı anladıkta ya soğuk çay! Efendim soğuk çayı Amerikalı vatandaş Richard Blechynden bulmuş. Nasıl mı? Sıcak havalarda çay satışları düşünce canına tak etmiş ve satışı arttırmak için çılgın ama oldukça doğru bir karar vermiş.

her derde deva çay4

Çayın Bilinmeyen Faydaları


Çay karaciğeri temizlediği gibi kolesterolü de düşürür, C ve E vitamini içerir, merkezi sinir sistemini ve metepolizmayı uyarır. Çay ayrıca idrar sökücü özelliği yanında böbreklerin düzgün bir şekilde çalışmasına destek olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder