2 Ağustos 2016 Salı

Kişiliğinize göre ev dekorasyonunda çiçeklerin önemi.

Kişiliğinize göre ev dekorasyonunda  çiçeklerin önemi....
Eviniz kişiliğinizi yansıtıyor. Bir apartman dairesi veya bir müstakil tek katlı yada çok katlı bir evde oturuyor olabilirsiniz fakat içindeki eşyalar ev sahibinin bir aynası konumundadır. Şık konforlu lüks eşyalarla döşenmiş pahalı mobilyalarla olması bir ev anlamına gelmemektedir. Asıl mesele eşyaların rengi neyin nereye konduğu renklerin uyumudur, asıl mesele doğanın bizlere nimetlerinden birim çiçeklerde en güzel unsurdur.. Evimizde zevkiniz ne olursa olsun evinizin bir köşesinde eksikliği yok edecek en şık unsur çiçektir. Doğanın mükemmel sunumları bitki ve çiçekler evimizdeki şıklığı yansıtacak en önemli unsurdur. Evimizin bir camın önünde şıklığı ve renkleriyle cıvıl cıvıl saksıda bir çiçek düşünün ve tamamlayıcı etkisine bakalım. Pembe ve beyaz çiçeklerim uyumunu yakalayın yada yazın en güzel çiçeklerini bir sepette düşünün. Sizce çok pahalı süs eşyaları bu uyum ve şıklık içindeki çiçeklerin yerini tutar mı .? Çok yönlü kullanıldığında, bir gerçek evin atmosferini mevsimine göre güz renklerinde ya da sonbahar ve yaz renklerini bir araya getirip büyük değişiklikler yapabilirsiniz. Yani mevsimine göre çiçekleri uyum içinde değiştirmeniz mümkün olacaktır.
Evinize şıklık katacak olan çiçekler için dekor bilgilerini sıralayalım.

çicekler ve ev dekorasyonu
Görünümü ile göz önüne sunulanlar...
En önemlisi doğal olması tabi ki. Şık ve güzel isterseniz tek renkten oluşan bir buket, isterseniz rengarenk bir buket tasarımı bir vazoya,bir saksıya, sepete uyum sağlayacak şekilde sıralayabilir fakat belirleyici şeylerden uzak durmak kaydı ile. örneğin; illa çiçek köşede duracak yada masa üzerinde değil de farklı yerlere koyarak bir şıklık ve farklılık yapabilirsiniz .

çicekler ve ev dekorasyonu-
Renklerdeki uyumu yakalamak...
Hemen herkes bilir ki mavi derinlik engin ve berraklığı temsil eder. Denizin mavisini gökyüzünün mavisini ve ışıltısını evinizde yer vermek,evinize gelen misafirin ve sizin rahatlamanızı sağlayacaktır. Bu nedenle mavinin bütün tonları evinizde bir rahatlık verecektir..
İster duvarların renginde ister mobilyaların renginde evde hakim olacak bir ana renk olması gerekmektedir.Bu renkler nelerdir.?

çicekler ve ev dekorasyonu-1
Ana renk şeftali rengi aşk renk krem ve tatlı renk pembe, tüm pastel renkler evinizde. Size soft ve yumuşacık bir hava estirecektir..
Diğer bir yandan eve hakim renklerden turuncunun tonları sıcacık bir kırmızı limon küfü gibi renkler seçilmemelidir çünkü evde ağır bir baskılı hava verecek mobilyaların ve süslerin rengini bastıracaktır ve kötü bir hava estirecektir. Ve en önemlisi sürekli bu renkleri görmeniz ve gözünüzün yorulmasına ve sıkılmanıza neden olacaktır .
Evimizin dekoru...
Bir çoğumuz evimizde bir çok çiçekleri her bölümde kullanarak evde festival havası vermek istiyorlar bu sizin zevkinize bağlı olduğundan renk uyumunu yakalayıp çok şirin bir hale gelebilir .
Evinizdeki çiçekler kapının dışında da bütün güzellikleri sıcak yuvanıza taşımanıza yardım edecektir. Bazı çok soğuk bir köşeyi canlandırmada bazen de boş bir köşeyi pastel tonlarla doldurmaya yardım edecektir .
Evin dışını içeriye yansıtın....

çicekler ve ev dekorasyonu-2
Doğa sadece çiçekten oluşmaz, yanında çimleri aralarında ki otlar. Çöpler değişen tonlarda otlar evinde de sadece çiçekle değil yanında dışarıda olduğu gibi tamamlayıcılarını kullanın dekor olarak sadece çiçekle süslemeyelim. Bir orman bir bahçedeki çiçeğin havasını evinizdeki dekora taşıyın .
Dekorunuza ve evinize renk getirin..
Dekora capcanlı görünen tropik çiçeğin dallarından uygulayın.Eğer illa cam vazo istiyorsanız çiçekleri tek renk kullanmaya özen gösterin ve evinizde tek başına bir yeri olsun. Evin yerine ve rengine göre uyum içinde olacak renkleri seçin ve ona göre çiçek yada bitkiler yerleştirin..
Evinizde ev tipinde küçücük yapay ağaçlar, eskimiş bir semaver ,taştan bir sütun içerisine yerleştirilmesi inanın müthiş olacaktır ve farklı bir hava katacaktır .
Hoş ve rahat bir evinizin olması dileğimle ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder