1 Ağustos 2016 Pazartesi

Alman Pastası Tarifi

Pastanelerin bir çoğunun vitrinlerini süsler alman pastası ve çocuklar severek tüketir.. Gelin bugün beraber pastane değilde evde hazırlayalım pastamızı.. Çocuklarımıza güvenle kendi alman pastamızı yapalım,kolay gelsin hanımlar.

Alman Pastası Tarifi


Gerekli malzeme listesi...

İki tane yumurta
Yarım su bardağı süt
Bir paket yaş maya
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir çay bardağı şeker
Bir çay bardağı su ( ılık)
Dört buçuk su bardağı un

Üzeri ve arası için gerekli malzemeler..
100 gram bitter çikolata
Pudra şekeri
Muz ve çilek

Krema için malzeme listesi....
Üç su bardağı soğuk süt
Üç yemek kaşığı tepeleme un
Bir yemek kaşığı nişasta( Mısır nişastası)
Bir su bardağı şeker
Bir paket krem şanti
Alman Pastası Tarifi-resmi

Alman pastasının yapım aşaması...


Derin yoğurma kabına mayayı alalım ve üzerine ılık sütü ve suyu ilave edelim mayayı eritelim.
Ardından sıvı yağ şeker yumurtayı da ekleyip karıştıralım. Malzemeleri karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ilave edelim ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Yoğrulan hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan iki parça beze hazırlayıp merdane ile bir cm kalınlığında açalım ve yuvarlak parçalar hazırlayalım.
Yağlı kağıtla hazırlanmış fırın tepsisine alalım ve önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Diğer taraftan derin bir tencereye un,nişasta,süt ,toz şekeri de ekleyip ocağımıza alalım ve koyu kıvama gelene kadar pişirelim.. Koyulaşan kremaya toz krem şantiyi de ekleyelim karıştırmaya devam edelim.

Ve soğumaya bırakalım kremamızı,pişen pastacılıkları fırından alalım ve onları da soğumaya bırakalım.
Soğuyan pastaları ortadan ikiye ayıralım ilk önce muzu koyalım,ardından sıkma torbasına koyduğunuz kremadan sıkalım.Diğer bütün pastaları da bu şekilde hazırlayıp üzerine benmari usulü ile hazırladığımız çikolatayı gezdirelim ve isteğe göre pudra şekeri de serpip çilek taneleri ile sunuma alalım,soğuk servis edelim..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder