31 Ağustos 2016 Çarşamba

Ümmiye Koçak Annemizin Başarısı

Ümmiye Koçak Annemizin Başarısı


New York Avrasya Film Festivali'nde sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı ödülü alan ve "Yün Bebek" filminin yazarı ve yönetmeni Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğunun kurucu...

Ümmiye Koçak Annemizin Başarısı-2

 

Ümmiye Koçak kimdir?


1957 senesinde Adana'nın Çelemli Köyünde dünyaya gelen ümmiye Koçak okula gitmeyi okumayı çok istemesine rağmen ev içinde 10 kardeş oldukları için ilkokula kadar okutuldu devamına gönderilmedi. Koçak ilkokulu bitirdikten sonra yılmadı ve bitti demedi sürekli kitap okudu ve kendisini çok iyi şekilde geliştirdi. Koça'ğın ilk okumaya başladığı kitap Maksim Gorki'nin Ana isimli kitabıydı.
Ümmiye anne evlilik hayatının başlamasının ardından Mersin Arslanköy'üne taşındı. Koçak tüm köy kadınlarının yaşamlarını tüm Dünyaya gösterebilmek adına 2001 senesinde Arslanköy Kadınlar Topluluğunu kurucusu oldu.

Ümmiye Koçak Annemizin Başarısı-1

Köydeki topluluğun ilk sahneye koyduğu Oyun Remzi Özçelik'in Taş Bademleri isimli oyun oldu. Ardından kendi yaşantılarından esinlenilerek Kadının Feryadı isimli oyunu sahneledi.

Ümmiye Koçak 2006 senesinde Hasret Çiçekleri isimli oyunu ile Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivalinde sahne aldı.

Ümmiye Koçak Annemizin Başarısı

Ardından ümmiye anne tarlalarda çalışarak biriken parasını kadınlara karşı şiddet sorununu konu alan Yün Bebek filmini yazdı ve ayrıca yönetti. 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde galası yapıldı ve bu film Koçak'a New York Avrasya Film Festivalinde Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın sanatçı ödülünü kazandırdı .

Ümmiye Koçak Annemizin Başarısı-

Ümmiye Koçak 32 senelik evli ve üç çocuğa sahip bir anne 57 yaşında ve bugüne kadar 11 tiyatro ödülü kazandı . Ümmiye Koçak topluluk grubunda yaklaşık 500 defa sahnede yer aldı ve sahnesini Türkiye'nin hemen hemen dört bir yanında 30 bine yakın kişiler izledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder