17 Ağustos 2016 Çarşamba

Güzel Hobiler, Küçük Stresler

Stresli dönemlerde YAPILMASI gerekenler

Hemen hemen bir çoğumuzun hayatındaki önemli heyecanlı üzüntülü mevsime bağlı çoğu dönemlerde stres gibi durumlar sıkıntı yaratıyor.
Pekala bu dönemleri en az sınırda atlatmak için neler yapabiliriz?
Bir çöl yapılan araştırmalara göre strese en iyi gelen şeylerin başında arkadaşlar geliyormuş sağlık ve ruhen iyi arkadaşlarının strese iyi geldiği açıklandı. Hem yaşam kalitenize iyi gelirken diğer yandan da beyninizdeki olumsuz düşüncelerden uzaklaştığınız görülmekte stresten ve sorunlarınızdan depresyondan kurtulmanın bir kaç ufak tiyoları gelin birlikte bakalım.
güzel hobiler, küçük stresler

Rahatlayalım

Derinden bir nefes alalım arada bir bunu yapalım derin derin nefes almak insanı rahatlatır. Yoga meditasyon ve en önemlilerinden biri masaj terapileri gibi yollara başvuralım. Bunların hiç birini yapamıyorsanız hoşlandığınız dinlendirici rahatlık veren bir müzik açın ve kitap okuyun inanın rahatlamanıza faydası olacaktır.
güzel hobiler, küçük stresler-

Kendinize Zaman ayırın

Kişiye her zaman bakım iyi gelir ne kadar yılğın olsanız da kendinize vakit ayırın şöyle köpüğü bol bir banyoya girin yürüyün faydası bol olacaktır yürümenin yürürken kitapçılara girin en azından günlük 20 dakika kendinize ayırın.
-güzel hobiler, küçük stresler-

Uyuyarak rahatlayın

İnsanın hem bedenen hem de zihnen rahatlamasına ve dinlenmesinin en büyük etkeni uyumaktır yeteri kadar uykumuzu aldığımızda hastalık riski azalır ve rahatlamış bir zihinle ters giden düşüncelerden sıyrılırsınız. Her gün 7 veya 9 saat arası uyuyun .
-güzel hobiler, küçük stresler1

Dengeli ve sağlıklı beslenin

Bol miktarda temiz meyve ve sebze tüketimi size iyi gelecektir protein keyfi yapmanızda fayda olacaktır. Fındık veya fıstık ezmesi tavuk beyaz et ton balıklı salatalar gibi sağlıklı protein içerikli gıdaları tüketmeniz sizi mutlu edecektir. Kafein ve sigaradan uzak durun
Gerekiyorsa bir uzman desteği alın travma ardından strese bağlı bozukluklarda tedavi sizin için iyi olacaktır
güzel hobiler, küçük stresler-1

Hobileriniz olsun

Gün içersinde yoğunluğun ardından sizi mutlu edecek bir aktive edinin. Misal bir kolajla meşgul olabilir eskiden kalma albümleri düzene sokabilir yada bir filmin bütün serilerini yeniden izleyebilirsiniz.
güzel hobiler, küçük stresler-5

Biliyoruz ki bu hayat bizim ve bizim istediğimiz şekilde ilerler bizi bizden başka kim düşünür kim bilebilirki sevdiklerimizi ve kendimizi Mutlu etmenin yolu bütün kötü düşünceleri atmak Mutlu olmanı. Yollarını bulmalıyız biz değerliyiz .

Sağlıkla Mutlu olun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder