19 Ağustos 2016 Cuma

Dantelden Sepet Yapımı

Dantelden sepet yapımı


İster güzel bir Çiçek Demeti ile ister çocuğunuzun oyuncak sepeti ister toka kutusu ve bunun gibi bir çok şeylerle değerlendirebilir evinizin bir köşesini süsleyebilirsiniz. Tamamen sizin değerlendirmenize kalmış.
Dantelden Sepet Yapımı
Dantelden Sepet Yapımı

Kullandığımız ipin koton ip olması gerekli uyguladığımız tutkalı tutması için tığımızın da 2 numara olması gerekiyor . Koton ipimizi ikiye katlıyoruz daha iyi formunda olması için isterseniz bir buçuk katta olabilir, sepetimiz kare olacaksa 6 oval olanlarda ise 7 motifle çalışacağız .
İlk önce 8 zincir ile bir orta halka oluşturuyoruz üzerine ve aralara 2 zincir çekiyoruz ve böylece 12 trabzan yapıyoruz.
Dantelden Sepet Yapımı-1
Ardından 4 zincir çekip yukarı çıkıp tığımızı iki kere doluyoruz üç kerede çıkıyoruz en son ilmeği yani 4 . Hep birden çıkartıyoruz ve böylece aynı sırayı bu şekilde tamamlıyoruz.
Dantelden Sepet Yapımı-
Kare yapmak için 6 zinciri çekip sık iğne ile yanındaki kuruya bağlayalım yine 6 zincir daha çekip sonraki boşluğa 2 li Trabzon çekiyoruz yine aynı şekilde 6 zincir çekip aynı kutuya sık iğne ile diğer kutuya bağlıyoruz. Ve bir motif oluşturuyoruz.
Dantelden Sepet Yapımı-3
Aynı şekilde bu motifler 6 adet olduktan sonra bir kare oluşuyor ve 7 trabzanlı bir Oya hazırlanmış oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder