29 Ağustos 2016 Pazartesi

Maydanozun İnanılmaz Faydaları

Merhaba sevgili hanımlar bugün ki yazımda, maydanozun bilinmeyen tarihi ve insan vücuduna sağladığı inanılmaz faydalara değineceğim. Maydanoz, et yemeklerinden tutunda salata ve sebzelerin vazgeçilmez malzemeleri arasında yer alır. Maydanozun eski Yunanlılar tarafından tıpta kullanıldığını biliyor muydunuz? Sadece tıpta değil mezarlarında şifa kaynağı olmasından dolayı süslemede kullanmaları da oldukça sıra dışı bir bilgi. Maydanozun faydalarına geçmeden şu ilgin bilgiyi de sizlere sunalım. Sofralarda birçok meze ve zeytinyağlı yemeği süslemek için maydanozu kullanırız. İlk defa maydanozu yemeklerde süsleme olarak kullanan medeniyet Romalılarmış. Evet, sıradan bir malzeme olan maydanozun tarihinin ve kullanımının bu kadar eski zamanlara dayanması beni oldukça etkiledi doğrusu sevgili hanımlar ya sizi?

1. Vücuttaki ödemi atar.
Biz bayanların kabusu ödem yani vücutta ki sıvı birikmesi için maydanoz bire bir hanımlar. Kaynamış bir bardak kadar sıcak suyun içine maydanoz sapları ekleyerek demlenmeye bırakın ve ılınınca için sadece ödemler değil vücutta ki toksinlerden de kurtulabilirsiniz.
2. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Maydanoz içinde ki C, A ve K vitaminleri sayesinde bağışık sistemini güçlendir. Ayrıca içerdiği A vitamini sayesin de beyaz kan hücrelerinde oldukça etkilidir.
3. İdrar söktürür.
Enfeksiyon tedavisinde maydanoz oldukça önemlidir. Sadece enfeksiyon değil safra ve böbrek taşı gibi hastalıklarda tedaviye yardımcı olur.

maydanozun faydaları

4. Kanserden korur.
Maydanoz antioksidan özelliğine sahiptir ve en önemlisi de serbest radikallerin vücutta oluşmasını engeller.
5. Kalp hastalıklarından korur.
6. Diş eti hastalıklarını önler:
Özellikle ağız kokusuna neden olan diş eti hastalıkları için koruyucu özelliğe sahip.
7. Mide bulantısı ve gazı giderir:
Eğer ağır bir hastalık geçirmiyorsanız ve geçici bir mide sorunu yaşıyorsanız bulantı için maydanoz birebir.
8. Göz sağlığını koruyucu etkiye sahiptir.

9. Maydanoz kan basıncını düşürdüğü için yüksek tansiyonu ilgilendiren hastalıkların riskini de azaltır. Tabi düzenli tüketim şart sevgili hanımlar.
10. Maydanoz böbrek fonksiyonlarının sağlıklı çalışmasını sağladığı gibi börek taşını da önler.

11. İlginç ama maydanoz cinsel fonksiyonları arttırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder