23 Ağustos 2016 Salı

Bulaşık Makinesinde Yıkanmaması Gereken Eşyalar Nelerdir?

Merhaba kızlar bugün benim ve birçok ev hanımının sağ kolu olarak nitelendirdiğim bulaşık makinesi ile ilgili çok önemli bir yazı hazırladım. Bulaşıkları makineye atarken acaba düşündünüz mü bulaşık makineye bu mutfak eşyası atılır mı atılmaz mı? Cevabınız hayır ise buyurun bilgilendirici aynı zamanda düşündürücü yazımı okuyabilirsiniz.

Bulaşık makinesinde yıkanmaması gereken mutfak eşyaları nelerdir.
1.Tahta kaşık, kesme tahtaları ve tüm tahta eşyalar makinelere atmamak gerekir. Çünkü yüksek ısı tahtada çatlama, kırılma ve deformasyon neden olur. Üstelik sadece tahtalar yıpranmaz aynı zamanda çatlak aralarında bakterilerin rahatça yaşamasına olanak sağlar. Evet, hanımlar ne yapıyoruz tahta malzemelerimizi bulaşık makinesinde yıkamıyoruz.
Bulaşık Makinesinde Yıkanmaması Gereken

2. Teflon tencere ve tavalar
Hepimizin evinde bulunan teflon tava ve tencereler elde kolayca yıkanabildiği için sağlık açısından yüksek ısı, buhar ve yoğun deterjana maruz bıraktığınız makinelerden sakının derim.

Bulaşık Makinesinde Yıkanmaması Gereken-

 

3. Kristal bardaklar
Çeyizlerimizin vazgeçilmezi vitrinlerin en çok tercih edilen bardağı kristal süs bardaklarınızın yıpranmasını istemezsiniz öyle değil mi? Kristal bardakların doğal parlaklığını korumak için elde yıkamak gerekir Tabi ki sadece bardakları değil tüm kristal ürünleri makinede temizlemeyiniz.

Bulaşık Makinesinde Yıkanmaması Gereken-2

4. Dökme demir tavalar
Su ve demir bir araya gelince hepinizin bildiği üzere paslanma meydana gelir. Uzun süreli kullanım sonrası dökme tavalar mutlaka sorun çıkartacaktır unutmayın kızlar.

Bulaşık Makinesinde Yıkanmaması Gereken-1

5. Plastik dondurma kapları
Belki de bulaşık makinesine en son atılması gereken mutfak malzemesi dondurma kapları. Anneme şahsen ben ‘bu dondurma kapları aslında mutfak malzemesi değil çöp çöp ‘ demeyi çok isterdim. Sadece dondurma kapları değil aynı zamanda tüm plastik ürünleri bulaşık makinenizi atmanızı öneriyoruz. Sağlık açısından plastik mutfak eşyaları yüksek ısıya maruz kaldığı için bulaşık makinesinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Hele ki dondurma için üretilmiş ince plastik kaplar eriyerek diğer bulaşıklarınızı yapışabilir farkında bile olmadan yiyeceklerle bu kalıntıları tüketebilirsiniz. İlla kullanmak istiyorsanız elinizde ılık suda yıkayabilirsiniz.

Bulaşık Makinesinde Yıkanmaması Gereken-3

6. Özel üretilmiş şef bıçakları
Klasik bıçaklar olmasa da özel üretilmiş et bıçaklarınızın yıpranmasını ve körelmesini istemiyorsanız mutlaka elde yıkayın ve bulaşık makinesine atmayınız kızlar.

Bulaşık Makinesinde Yıkanmaması Gereken-4

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder