13 Ağustos 2016 Cumartesi

Uyku Sorunu Yaşayanlar

Merhaba sevgili hanımlar bugün ki konumuz birçok bayanın ortak sorunu olduğunu düşündüğüm uyku problemi. Çoğu zaman yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen uyku sorunu, kimi zaman karşımıza uykuya dalmaya zorluk çekme kimi zamanda uykuyu devam ettirmekte zorluk yaşama olarak karşımıza çıkmakta. Günümüzde genellikle yoğun stres uyku bozukluğu için tek sebep olarak düşünülse de uykusuzluğun sebepleri kimi zamanda fizikisel rahatsızlıkların habercisidir.

Şimdi dilerseniz uyku problemlerini anlamak adına uykusuzluk çeşitlerini maddeler halinde inceleyelim.


1.Akut uykusuzluk nedir?


Akut uykusuzluk bir ve üç haftada arasında oluşan uyku bozukluğudur. Akut uyku bozukluğunun sebebi kimi zaman kafein ve alkol tüketimi kimi zamanda yoğun stres altına görülebilir. Genellikle bu tür akut uyku bozuklukları kendiliğinden bir düzelme gösterebilir.
2.Kronik uykusuzluk nedir?
Kronik uykusuzluk genellikle yaşam boyu devam eden veya anksiyete bozukluğu olarak da görülebilen uyku bozukluğudur.

uykusuzluk sorunu yaşayanlar-

Uykusuzluğa neden olan sebepler nelerdir?


A. Psikiyatrik Hastalıklar:
Psikiyatrik hastalıklar uykusuzluğa neden olan en önemli faktördür. Genellikle kronik uyku bozukluğu psikiyatrik hastalıklar sonucu ortaya çıkar. Yaşanılan uyku sorunlarının yaklaşık atmışı psikolojik nedenlere bağlıdır. Gerekli tedavi süreci sonucunda uykusuzluk problemi kolaylıkla ortadan kalkar.

B. Huzursuz Bacak Sendromu :
Huzursuz bacak sendromu uykusuzluğa neden olan bir diğer faktördür. Erkeklere oranla kadınlarda çok daha fazla görülen huzursuz bacak sendromu bacaklarda oluşan ağrı ve uyuşma hissi olarak açıklanmaktadır. Özellikle geceleri meydana gelen bu ağrı uykusuzluğu tetikler ve yoğun strese neden olabilir. Huzursuz bacak sendromu yanında böbrek yetmezliği ve demir eksikliği de uykusuzluğu neden olabilecek hastalıklar arasında gelmektedir.

Evet, sevgili takipçilerim eğer uzun bir zamandır uyku problemi yaşıyorsanız mutlaka uzman bir doktora gözükün derim. Ayrıca uykusuzluğunuzun nedeni fiziksel veya psikolojik nedenlere bağlı değil ise uyku düzeni hakkında ki makalelerimi inceleyin derim. Ilık bir duş yatmadan okunacak güzel bir kitap uykuya dalmak için size önerebileceğim tavsiyeler arasında ilk sıralarda yer almakta…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder