24 Ağustos 2016 Çarşamba

İyi Bir Kavurma Nasıl yapılır?

Kurban Bayram'ı yaklaşırken siz değerli üyelerimizin işini kolaylaştıracak faydalı bilgiler vermek istedim . Kavurma Nasıl YAPILIR et Nasıl saklanır kurban Eti ile ilgili bilmeniz gereken hemen hemen herşey yazımızda .

İyi bir kavurma Nasıl yapılır..

Bir kg koyunun butu
100 gr kuyruk yağı
Yeterince tuz , kekik
iyi bir kavurma nasıl olur

Kavurmanın hazırlanışı

Bir tavaya yada tencereye kuyruk yağını küçük küçük doğrayalım tavada yağını salana kadar kavuralım içerine kuşbaşı şeklinde doğranan koyun butunu ilave edelim ve kısık ateşte yavaş yavaş bir saate yakın pişirelim. Tencerenin kapağı kapalı şeklinde arada bir yağ ile etin özleşmesi için sallayın eti pişirdikten sonra tuzunu ve kekliği ilave edelim .
Et kavurmaları ve et yemeklerini sıcak servis ediniz.

Dana kavurması
Bir kg dana Eti
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı kadar margarin
Tuz , karabiber, pul biber, ve kekik

Dana kavurmanın yapılışı..

Kuşbaşı şeklinde doğranmış dana etini tencereye alıp ocağa koyalım orta ateşte kendi suyunu salana kadar haşlayalım. Kendi suyunu çektikten sonra bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim ve yine haşlanmaya bırakalım. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve margarini alıp kızınca baharatları da atalım ve üzerine haşlanan etimizi koyup kavuralım etler yağ ile özleşip hafif kızarana kadar kavuralım . Kavrulan eti sunuma hazırlayalım.

Kurban Eti kavurması

Gerekli malzemeler

Beş kg dana Eti
Yarım kg iç yağ
Tuz

Etin yanına garnitür için gerekli malzemeler
Mevsim salatası
Ve farklı hazırlanmış turşular

Kavurmamın hazırlanışı

Derin bir tencereye dana etini kuşbaşı şeklinde doğrayıp tencereye alalım. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirelim. Bir süreden sonra kendi suyunu salacaktır tahmini 2 saate kendi suyu ile pişirelim . İki saate yakın sürenin dolmasına yakın küçük doğranmış iç yağını da başka bir tencerede eritip etin pişmesine yakın tencerenin kapağını açıp etin içinde kalan suyu çekmesini sağlıyoruz suyu çeken etin içine kızdırdığımız iç yağı ilave ediyoruz . İsteğe göre iç yağının kalan kıkırdaklarını süzebilirsiniz isterseniz kıkırdağında ilave edersiniz. Tuzunu da ekleyip 20 dakika daha kavurup ocaktan alalım . Yanına turşu ve mevsim salata ile sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder