7 Ağustos 2016 Pazar

Eyvah! Eşim bir paranoyak

Eyvah! Eşim bir paranoyak


Zor bir süreçtir evlilik! Mücadele etmemiz gereken onca sorunun yanında bir de Eşinizin Aklımızın almayacağı paronayalar içerisinde olması… Evliliğin büyük bir tramvaya dönüştüğü ve sonuç itibariyle ayrılıkla bitmek zorunda kaldı oldukça sıkıcı bir dönem benim yaşadıklarım. En kötüsü de Eşinizin rahatsızlıklarının sebebinin psikolojik bir hastalığa dayandığını kabul etmemesidir. Doktorların söylediği gibi bize asla gerçek hastalar gelmez hasta insanların hasta ettikleri kişiler gelir. Ben de hasta olmama rağmen eşimin psikolojik rahatsızlığı kabul etmemesi nedeni ile uzun yıllar psikolojik yardım almamı sana bağlıyorum. Oysa ki birlikte bir tedavi sürecine gidilseydi veya da eşimle birlikte bu süreci uzman yardımı ile anlatabilseydim şu anda mutlu bir beraberliğiniz olacaktı. Keşke demenin bir anlamı yok. Kaybedilen yıllar ve hiç yaşanmayacak. Yarınlar için üzülmenin vakti çoktan geçti. Elimde geleceğe umutla bakıp yarının hayalini kurmaktan Başka bir seçenek kalmadı. Evet, sevgili Takipçilerim bugün sizlere psikolojik bozukluk olan paranoyanın tüm bilinmeyenlerini paylaşacağım.
Paranoya belirtisine sahip kişiler genellikle geçinilmesi oldukça zor olan kişilerdir. Kuşkucu ve kavgacı bir özelliğe sahip olduğu için sosyal ilişkilerde oldukça düşüktür. Bayanlara göre daha çok erkeklerde gözüken bu hastalık o zaman ayakta tedavi edilirken bazı durumlarda yatak tedavisi önerilmektedir. Paranoya ile birlikte görülebilen psikolojik rahatsızlıklarda vardır bunların başında kişilik bozuklulukları, majör depresyon, saplantı gibi psikolojik rahatsızlıklar gözüküyor.
Eşim bir paranoyak

Paranoya belirtileri nelerdir?

—Genellikle bu rahatsızlığı sahip kişiler sürekli aşağılandığı konusunda şüphe içerisindedir. En basit sözler ve en basit davranışlarda bile aşağılandığı hissine kapılır.
- Kendilerini hep haklı görürler ve kendilerini kandırma özelliklerine sahiptirler. Bu sebeple çevresindeki kişilerin suçlama eğilimleri oldukça fazladır.
Eşim bir paranoyak-1

-Sürekli gergin bir yapıya sahiptir.

- Yersiz kuşkular paranoyanın en belirgin özelliğidir. Gerek dostun gerek iş gerekse İş arkadaşları için sürekli bir kuşku halindedir.

- Sadakatsizlik konusunda eşinden hatta en yakın arkadaşından şüphe duyar. Haksız yere özellikle eşi için hissettiği bu sadakatsizlik evli çiftlerde çok büyük sorunlar doğurabilir.

—Hiçbir doğru temele dayanmayan sebepler yüzünden çevresindeki kişilerin onu sömürdüğünü hatta aldattığını düşünebilir.
-Eşim bir paranoyak

- Başkalarının davranışlarında saygınlığına veya karakterine karşı saldırı yargısına vararak anı öfke nöbetleri geçirebilir.
- Güvenme ve sır verme konusunda çok büyük sorunlar yaşayabilir. Güvendiği ve sır verdiği kişilerin onu bu zaafını ilerde kullanabileceklerini düşünür. Sebepsiz yere duyulan bu güvensizlik paranoyanın en zarar verici özelliği olsa gerek.
- Bu psikolojik rahatsızlığa sahip olan kişiler yardım almaktan hiç hoşlanmaz. Yapılan yardımı yetersiz görülme sebebi olarak algılar.
- Kendi için söylenen olumlu sözleri bile yanlış yorumlayarak altında mutlaka bir sebep arayabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder