13 Ağustos 2016 Cumartesi

Sofraların vazgeçilmezi peynir hakkında bilmediklerimiz.

Sofraların vazgeçilmezi peynir hakkında bilmediklerimiz.


Peynir kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olup makarnadan tutunda pizzaya kadar bir çok özel menünün de olmazsa olmaz malzemesidir. Bugün ki yazımda sizlere peyniri nasıl saklamanız gerektiğinden tutunda peynir kesimine kadar bir çok önemli bilgiyi bir araya getirelim. Eğer sizde benim gibi peynir delisi iseniz işte peynir hakkında bilinmeyenleri birlikte inceleyelim.

Peyniri doğru saklamak önemli

1. Peyniri doğru saklamak önemli!


Buzdolabında besinleri saklamak oldukça önemlidir. Genellikle besinleri dolapta koku almasın diye özel saklama kaplarında saklarız. Fakat peynirin adeta bir sünger gibi kokuyu en fazla çeken besin olduğunu biliyor musunuz? Peynir elbette koku alırsan tadında büyük bir değişim kaçınılmaz fakat peyniri saklarken gözenekli bir saklama uygulamalısınız zira hava almayan peynir oksijensiz ortamda kolayca kuru. Kısaca peynir alışverişini yaparken az ve sık almanızı öneririm.

Peyniri doğru saklamak önemli

 

2. Peynir hakkında bir diğer bilinmeyen ise peyniri dolaptan çıkar çıkmaz yememizdir.
Peyniri dolaptan çıkardıktan sonra z bir müddet oda sıcaklığında bekletin ki peynirin tadını daha iyi hissedin.

Peyniri doğru saklamak önemli-1

3. Önceden kesilmiş ve ambalajlanmış peynirler yerine taze peynir alın.


Peynir hakkında yeterli bilgiye sahip olamayanlar market reyonlarından hazır dilimlenmiş peynirleri almayı tercih eder. Yapmanız gereken güvenilir bir peynirciden kalıp peynir almanız.

Peyniri doğru saklamak önemli-2

5. Kokan peynirler kötümü?


Bahsettiğimiz koku elbette ki buzdolabında bozulmuş veya kokuları sünger gibi çekmiş peynir değil. Yoğun bir kokuya sahip taze peynir lezzeti oldukça bol olan peynirdir.

İhtiyacınızdan fazla peynir almayın.


Peyniri az ve sık almanız gereken bir besindir. Kalıp kalıp peynir alarak artarsa nasıl olsa börek yaparım demeyin. Az ve sık peynir alarak hem israf etmeyin hemde damak tadınızdan ödün vermeyin.

Peyniri doğru saklamak önemli-4

Peyniri doğru kesin hanımlar?


Peyniri keserken birçoğumuz dağıldığını fark ederiz. Peynirin dağılmaması ve bıçak üstünde parçacıklar kalmaması için bıçağı sıcak sudan geçirip peynirinizi öyle kesin. Hatta zarif bir sunum için diş ipi veya misina bile kullanabilirsiniz hanımlar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder