8 Ağustos 2016 Pazartesi

Bebekleri rahatlatan masaj yağları

Bebekleri rahatlatan masaj yağları


Hangi yağlar bebeklerde masaj olarak kullanılır?


Hemen hemen herkesin bildiği gibi yeni doğan bebeklerde bazı uykuda düzensizlik fazlasıyla ağlamak bilindiği gibi en çok rastlanan kolik ve gaz sancısı ve bunun için en iyi yöntemlerden birisi bebekleri rahatlatan masajlar bu şekilde bebeklerin sinir sisteminde gelişimini desteklemektedir.
En önemli sorunlardan biri nasıl rahatlatabiliriz ve minikler için hangi masaj yağları uygun olacaktır.
Mesele bebekler olunca bu konuda bir hayli dikkatli olmak gerekir ve seçilen masaj yağları çok önemli.
Seçim yapılacak masaj yağlarının hem doğal hemde antialerjik olması gerekiyor. Yağlardaki yoğunluk ve içeriği miniğe rahatsızlık vermemesi gerekmektedir bu yüzden çok iyi ayarlanmalıdır. Önerilen yağlar ise hint yağı, Nergis yağı, papatya yağı, hardal çay ağacı yağı, susam yağı, Hindistan cevizi yağı, zeytin ve badem yağları bebelerde masaj yağı olarak tavsiye edilir. Tavsiye edilmeyen ay çiçek yağını bir çok kaynaklar tavsiye etmemektedir. Şimdi sizler için yazımıza hangi yağların faydaları ile yazımızda paylaşalım istedik.
cay agacı yağı

Çay ağacı yağı..


Çay ağacı yağında enfeksiyon giderici özelliğinin olmasıdır buda çok önemlidir kulak enfeksiyonu bronşit astım hırıltı gibi göğüs hastalıklarında etkilidir.

Kullanımı..
Uyumadan önce bebeğinizin göğüs kısmına biraz sürebilir yada yaptığına bir kaç damla damlatabilirsiniz.
badem yağı

Badem yağı


A,B12 ve B 6 vitaminlerini içeren zengin olan badem yağı Hindistan'da geleneksel Bebek masajında çok kullanılmaktadır. Ayrıca nemlendirici özelliği de vardır ciltteki kuruluğu giderir.
hardal yağı

Hardal yağı


Hardal bitkisindeki beyaz , siyah ve kırmızı tohumlarından elde edilmektedir yağı tarihte çok fazla kullanılmıştır. Hemen hemen 2000 yıldır üretimi olmaktadır. Güçlü bir yağdır ve yakıcı özelliği olduğu için cilt üzerinde çok fazla durdurulmaması gerekir. Bebeklerdeki faydası kış aylarındaki üst solunum yolu hastalıklarında bronşit öksürük balgam gibi sorunları çözer göğüs bölgesine sürülmesi iyi olur.
hint yağı

Hint ağacı yağı


Yığın bir şekilde E vitamini içermektedir pişik kremlerini. Ana maddesidir aynı zamanda ağrıyı kesmesi direnci arttırması ve en önemlisi kabızlığı giderici özelliği vardır. Hint ağacı tohumundan elde edilen bu yağ bebeklerde masaj için kullanılır.
papatya yağı

Papatya yağı


Sinir sisteminin iyileştiren papatya yağı bebeklerde merkezi sinir sisteminde bir yıl içinde etki eder antiseptik özelliği ile ciltteki sorunların giderilmesinde yardımcı olur strese iyi gelmesi uyku getirmesi bebeklerde rahatlık verecektir banyo sularına bir kaç damla papatya yağı damlatmanız ve bu yağ ile masaj yapılaması bebeğinizi rahatlatacaktır.
nergiz yağı

Nergis yağı


Rengindeki beyazlık nedeni işe huzur veren Nergis bitkisi yağı yüksek Ateş kabızlık epilepsiye ağrı kesmeye etkileri ile bebeklerinize iyi gelir masaj olarak kullanabilirsiniz.
susam yağı

Susam yağı


Hücredeki büyümede susam yağını büyük bir rolü vardır. Hücreleri yenilemede ve hasar gören  dokularda iyileşmesine büyük etkisi vardır. Fakat susam ve susam yağı alerjik besinlerin arasında yer aldığından dolayı gerekmedikçe bir yaşın altındaki bebeklerde tercih edilmemelidir.
handistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı


Eğer bu yağı alacaksanız en önemlisi rafine edilmiş saf Hindistan yağını almalısınız Hindistan cevizi yağı bebekler üzerinde akne, kızarıklık, ve türlü cilt problemleri için önerilen yağdır. Ayrıca tırnakları güçlendirici özelliği de vardır.

Sağlıkla kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder