30 Ağustos 2016 Salı

Dünyanın en çirkin kadını illan edilen Lizzie Velasquez

Dünyanın en çirkin kadını illan edilen Lizzie Velasquez


Geçtiğimiz günlerde hemen hemen bütün İnternet sitelerinin de hayasızca "Dünya'nın en çirkin kadını" diye lanse ettiği Lizzie şimdi bir güzellik dergisinin kapağında yer alıyor!

Cağın getirdiği güzellik kavramının sadece dış görünüşte arayan düşünce tarzının aksine davranarak. Kendi varlığını ve gücünü ortaya koyan bir kadın çizgisi çizerek fenomen haline geldi Lizzie.
Herkesin bir bir varolma çabası vardır yaşamın içinde. Güzel, çirkin, iyi, kötü.
Lizzie Velasquez toplum içinde illa ki güzel olunarak var olunmayacağını ispatladı. Toplumda oluşmuş olan, güzel olan her şey kabul görür olgusunu kendi çabası ile yıktı, bizde yıkabiliriz.
dünyanın en cirkin

Ender görülen rahatsızlıklardan birine sahip Lizzie Velasquez maalesef Dünyanın "En Çirkin Kadını" seçilmesinin ardından dünyanın en cesur kadını na dönüşmesinin ardından çekilen belgeselinin galası yapılıyor .
ABD Teksas eyaletinde ikamet eden 26 yaşındaki Lizzie hastalığı mafran sendromu yani anormal bağ dokusu ve lipodistrofi yani derinin altında yağ dokusunun bulunmaması Nadiren rastlanan bir hastalığa sahip gün içinde 50 öğün yemek bile yese 29 kilonun üstüne çıkmıyor.
dünyanın en cirkin-
Çocukken göz kulak ve ayaklarından ameliyatlar geçirmek zorunda kalan Lizzie ve doğumundan beri kilo alma problemi olan gen kadın dünyanın en cesur kadını haline gelmesi hikayesini anlatan cesur yürek adı altında yapılan belgeseli ABD Teksas eyaletinde yapılan etkinlik film ve müzik festivalleriyle konferans yapıldı sound by southwest te gala yapıldı.
dünyanın en cirkin-1
O zamanlar 17 yaşlarında olan Lizzie bir gün YouTube görmüş olduğu video hayatını değiştirdi gördüğü videoda dünyanın en çirkin kadını başlığı vardı ve dört milyondan fazla izleme olmuştu birde bunun yanı sıra altına yapılan yorumlar kin ve nefret içeriyordu hele bir yorum vardı ki "senin yakılman gerekiyor" "seni sokakta görsem kör olurum" "bence kafana bir silah daya ve kendini öldür" gibi bir çok yorumlar.
dünyanın en cirkin-2

Çoğu kez intihar etmeyi düşündüğünü anlatan Lizzie yorumları okudukça şok içindeydi.
BBC verdiği habere göre Lizzie çok geceler ağladım ergendim ve hayatımın sonuna geldiğini düşünüyordum dedi. O günlerden bahsederken Lizzie bu olayı hiç bir arkadaşıma söyleyemedim böyle bir olay yaşadığım için şoktaydım.
dünyanın en cirkin-3

Doğduğu gün sadece 1.2 kg olan Lizzie ailesinin büyük desteği ve sevgileriyle hayata tutunmuştu ve internette karşılaştığı başlık ve yorumlar sayesinde güçlenmiş ve yeniden hayata tutunmuştu ve hemen YouTube kendine bir kanal açarak kim olduğunuzdan ve görünüşünüzden utanmayın diyerek bu konuda muzdarip olanlara tavsiyelerde bulunmuştur.

Şu an Lizzie önemli bir konuşmacı ve aktivist
Okullarda çocuklarla dalga geçilme ve aşağılanma hakkında konferanslar düzenliyor ve hayatı ile alakalı kitap yazıyor yaşamı ve duruşu ile alakalı dünyanın en cesur kadını olarak anılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder