4 Ağustos 2016 Perşembe

Zeytinyağlı Biber Turşusu Tarifi

İlla turşu yemek için kış aylarını beklemeye gerek yok değil mi değerli üyelerimiz azda olsa canımız çektiğinde açıp yiyeceğimiz kadar olsa nefsimizi köreltse yeterli olacaktır Avrupalı Türk'ler turşularını özellikle zeytinyağlı turşuları kahvaltıda bir şekilde tüketiyor tavsiye ederim inanın çok güzel oluyor.

Gerekli malzeme listemiz
Bir kg ince sivri biber ( kuracağınız kavanozu yada pet şişeyi doldursun yeter)
İki buçuk su bardağı sirke
İki buçuk su bardağı zeytinyağı
İki yemek kaşığı toz şeker
İki yemek kaşığı tuz
Bir baş sarımsak
zeytinyağlı biber turşusu tarifi-resmi

Zeytin yağlı biner turşusunun yapılışı...


İlk önce işe biberleri yıkayıp ayıklayalım ve bir dikiş iğnesi ile hafif bir kaç yerinden delelim .
Diğer yandan bir derin kaba sirkeyi şekeri zeytin yağını tuzu iyice tuz ve şeker eriyene kadar karıştıralım delinen ince sivri biberleri pet şişeye ben cam kavanoza yapıyorum tercih sizin iyice bastırarak dolduralım. Aralarına temizlenmiş sarımsakları da serpelim ve hazırlanan sirkeli sosu üzerine dökelim üzerini geçecek şekilde dolduralım ve ağzını sıkıca kapatıp güneş gören bir yerde yan yatırarak bekletelim sürekli yönünü değiştirelim. Havaların sıcak olmasından dolayı turşumuz 15 yada 20 güne hazır olacaktır hazır olan turşunuzu daha sonra buzdolabında bekletin verimli sonuç alacaksınız sıcaktan dolayı barlanma ve sünme olabilir .
Not ; Eğer turşunuzu pet şişede yaptıysanız turşu olduktan sonra ağız kısmını kesip bir cam kavanoza koyup buzdolabına alabilirsiniz .
Afiyet ve bereketli olsun ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder