14 Ağustos 2016 Pazar

Kadın ve Erkekler Arasında ki 12 Fark

Kadın ve erkekler arasında ki 12 fark


Sivilceler


Kadınlara oranla erkeklerde çok daha fazla ergenlik sivilcesi görülmektedir. Bunun sebebi ise erkeklerin kadınlara oranla çok daha fazla Testosteron hormonu salgılamasıdır. Testosteron hormonu yağ bezelerini uyardı için gözenekler tıkanır. Bu da sivilce oluşumunda ki en büyük nedendir.
erkekle kadın arasında ki fark

Ter kokusu


Eminim birçok kişi bunu tahmin etmiştir. Neyimi? Tabii ki vücut kokusu kadınlara oranla erkeklerde çok daha fazladır.
erkekle kadın arasında ki fark-

Saldırganlık


İşte tahmin edilmesi oldukça kolay olan bir diğer özellik saldırganlık! Tıpkı sivilcelerde olduğu gibi erkeklerin yüksek oranda saldırganlık göstermesi yine Testosteron hormonuna bağlıymış.

erkekle kadın arasında ki fark-1

Kan


Erkeklerin kadınlara oranla çok daha fazlaymış.Üstelik onları da bizlerden çok daha koyu kıvamda imiş. İşte buna şaşırdım. Öyle ki sadece kan değil, kanın içindeki alyuvarlarda kadınlara göre çok daha fazlaymış.

[caption id="attachment_3000" align="alignnone" width="300"]Blood samples in test-tubes Blood samples in test-tubes[/caption]

Tansiyon


Normal bir tansiyon ölçümü sonucu 120 / 80 iken bu ölçümü kadınlarda 13/ 80 iken erkeklere bu oran 14/ 90 orandaymış.
erkekle kadın arasında ki fark-3

Vücut ısısı


Kadınlara oranla erkeklerde vücut ısısı çok daha yüksekmiş. Şimdi anladınız mı neden erkekler üşüdüğümüzde ceketini size verir!
erkekle kadın arasında ki fark-4

Yüzme


Kadınların yüzme yeteneği erkeklere oranla çok daha iyidir. Yapılan araştırmalarda bunun sebebi derinin altında ki yağ tabakasıymış.
erkekle kadın arasında ki fark-5

Vücutta ki su oranı


Erkeklerin ortalama vücudunda ki su oranı yüzde yetmişken kadınlarda bu oran yüzde atmış olduğu söylenmekte.
Ayrıca kadınlar menopoz döneminde terlemeden tutunda uyku bozukluğuna kadar birçok rahatsızlıktan dolayı yakınır. Fakat maalesef ki erkekler Andropoz döneminde hiçbir şekilde sıkıntı yaşamaz.
erkekle kadın arasında ki fark-6

Duyu organları hakkında ki fark


Erkelerin ışığa karşı kadınlardan daha hassas olduğunu biliyor muydunuz? Kadınlar da ise koklama ve işitme organları erkeklere oranla daha hassasmış. İşte buna katılıyorum.
erkekle kadın arasında ki fark-7

Saçlar


Kadınların saç kökleri erkeklerin saç köklerinden yaklaşık 2 milim daha derin derindeymiş. Şimdi anladınız mı erkeklerin saçları neden bu kadar fazla dökülüyor.
erkekle kadın arasında ki fark-8

Yemek yemek


Yapılan araştırmada kadın ve erkek aynı kiloda olmasına rağmen, erkekler daha çok yediği halde yine kadınla aynı kiloda kalırlar. Bunun sebebi ise metabolizmanın kadınlara göre çok daha iyi çalışmasıymış.
erkekle kadın arasında ki fark-9

Son olarak kadınlar erkeklere oranla çok daha fazla ağlarmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder