2 Ağustos 2016 Salı

Difrizde Kışlık Yeşil Fasulye

Evet kış yaklaşırken bizim sevgili annelerimiz harıl harıl çalışmalara başlarlar bunlardan bir tanesi ise yeşil fasulye herkesin yapışı çok farklıdır benim vereceğim tarif ise hem çok lezzetli oluyor hemde çok çabuk pişiyor en önemlisi ise dolap kokmuyor buzun kendine has bir kokusu var ya o olmuyor hadi başlayalım hanımlar bereketli olsun.

Difrizde kışlık yeşil fasulye

Gerekli malzemeler

Beş kg taze yeşil fasulye

Yarım kg kadar taze yeşil biber

İki kg domates ( domateslinin bol olması fasulyeye iyi lezzet verecektir)

Bir su bardağı kadar sıvı yağ
Tuz
dipfirizde yeşil fasulye


Difrizde Kışlık Yeşil Fasulye


İlk önce fasulyeleri başlarını ayıklayıp istediğiniz şekilde ister kırın ister dilimleyelim , ama önce mutlaka çok iyi yıkayalım.
Ardından derin bir tencereye fasulyeleri doğradığımız biberleri küçül kare doğranmış domatesleri sıvı yağı ve tuzu ilave edip ocağın altını açalım .
Fasulyeleri çok fazla kavurmayalım, fasulye yeşilinin kendi rengini bırakıp yeşilininin çok hafif renk değişimi olana kadar kavuralım .
Ardından ocaktan alıp soğuması için bir saat kadar bekleyelim soğuyan fasulyeyi kalın buzdolabı poşetlerine misafirlik ve kendi yiyeceğiniz şekilde bölelim domates suyunu salacaktır bir kepçe yardımı ile suyunu da eşit bölelim çünkü lezzeti suyunda ardından ağızlarını sıkıca kapatıp difriz koyalım .

Not: geçen sene kavurmadan çiğden koydum fakat pek beğenmedim kavurduğumun lezzetini yakalayamadım .

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder