6 Ağustos 2016 Cumartesi

Beden Dilinin Anlamları.

Beden dilinin anlamları...


Hemen hemen herkesin bildiği gibi vücudumuzda beynin içerisinde bulunan baş kısmı en önemli organdır . Başın görevlerinden biri de beden dilinde düşünebilmeyi temsil etmesidir düşünen kişinin elleri kafasına doğru giderse bu insanın bir şeyler düşündüğü anlamına gelir. Hatta günümüzde bilindiği üzere bir çok heykeltıraşlarımız düşüne insan heykelinde düşünceli insanın elini başında yada yüzünde yapar ve düşünemeyen insanlar düşünen insanların düşüncelerini düşünmedikleri için suratlarına aman ben ne yaptım dercesine bir şaplak atarlar. Bunun açıklaması kendisinin düşünememesi karşısındakinin bunu akıl etmesine hayıflanma işaretidir karşınızdaki Eğer ki ellerini alnının olduğu bölgede gezdiriyorsa bilin ki sizin söylemlerinizle ilgili düşünüyor ve kendince zihinde konuşmalar yapıyor anlamını taşır .
Başın beş tane farklı şekillerde hareketi ve her hareketin kendine has anlamları var bunlar neymiş gelin yazımızda bakalım.
Baş kısmının yana doğru eğilimi...

beden dili-1
BAŞIN YAN TARAFA DOĞRU EĞİLMESİ
İnsanın başını yan tarafa sağda solda olabilir doğru eğik halde ise şahsın karşısındaki şahsı çok fazla dikkate aldığı anlamına gelince hatta fazlası ile güvendiğinin işaretidir aslına bakarsanız sadece insanlarla değil hayvanlar içinde geçerlidir .
Örneğin bir köpeği ele alalım fark etmez herhangi bir nesneye veya bir şeye her şey olabilir çok fazla dikkatini vermiş ise ve boyunu hafif bir şekilde sağ sol yapıyorsa hatta ve hatta sıralı bir şekilde boynunu yatırıyorsa köpeğin dikkati yaptığı hareketten belli olur
İşte bu sebeplerden dolayı karşınızdaki şahıs sizin kendisini önemsediğinizi ve onu dikkatle dinlediğini anlayacaktır ve kendisinde size karşı bir güven duygusu yaşayacaktır.
Karşınızdakini dinlemek ayrıdır bütün vücut dilinizle dinlemek ise apayrıdır karşınızdakini dinlemek sadece kulakla dinlemektir fakat vücutla dinlemek bütün organların onu dinlerken ona ait olduğunun göstergesidir işte bu da dinlerken başınızın sağa yada sola doğru hafiften eğik olması ve gözlerinizin açık durumda karşınızdakini hayretler içinde dinlediğiniz anlamını taşır gözler açık derken çok fazla açıp karşıdaki insanı korkutacak ürkütecek şekilde değil😊
Vücut dilinize göre ayarlamayı sizin yapmanız gerekiyor bu şekilde karşınızdaki şahsa güven vereyim derken hayalet görmüş gibi kaçırmanın anlamı yok değil mi?
Birde şöyle bir durum gerçekleşebilir karşımızdakine bir şeyler anlatıyorsunuz fakat şahıs yüzü size doğru değil başka bir şeylerle meşgul ise bu sizi ciddi anlamda dinlemediğine ve dinlemek istemediği anlamını taşır bunu üç yaşındaki çocuk bile anladı siz haydi haydi anlarsınız .

beden dili-
Başınız arka kısımda...
Eğer başımız arka tarafta ise işte anlamı kibrin işaretidir nedeni ise başın arkada olması burunun yukarı çıkması demektir burnu havada diye boşa sevmediğinin göstergesi . Baş kısmını yukarı kalkması şahıs karşısındakini yukardan aşağıya bakması demektir ki buda büyüklenmek anlamı taşır. Hatta Japon'ların kendi aralarında bir esprisi var ki büyüklenelim birisine bize gıdığını gösterdi derler 😊 sebebi aslında çok basit kafa yukarı doğru kalktığında gıdık kendini gösterir. Ve birde kaşın kalkarak karşıdakine bakılması bu daha da beter karşıdakini sen kimsin der gibi önemsemeden hiçe sayarak bakma anlamındadır baş yukarıda kaş kalkık eyvah eyvah. Eğer birine gıcık oluyor ve onu önemsemediğinizi hissettirmek istiyorsanız bu hareketleri yapmanız yeterli fazlasına gerek yok ve karşıdaki fazlasıyla tavrınızı anlayacak ve ortamdan uzaklaşmasına neden olacaktır .

Başın öne eğilmesi
Baş kısmının önde olması
Başın önde olması karşınızdakinin sizi tehdit ettiği anlamını taşır baş kısmı önde olduğunda otomatikman vücutta öne eğilecektir buda ya kızgın yada sizi tehdit ettiğinin işaretidir . Hele birde el belde baş aşağıda diğer elinin işaret parmağı havada ise bana bak beni sıkma sana belli mi olur her an zarar veririm der gibi😊sakin olmak gerekir bu durumlarda işaret eder
Başın önde olması anlaşıldığı gibi sinir ve öfkenin sinyalidir hatta günümüzde çocuklarımıza hadi oğlum yada kızım bir sinirli bak ta görsünler denildiğinde çocuklar baş aşağıya kaşlar çatık hale gelir yaşlılarda da olur bilirsiniz gözlükler hemen aşağıya iner kafalar yine aynı gözler dik bakar halde gençlerde ise sessizce kafalar aşağıda direkt bakmayı tercih ederler

beden dili
Baş kısmını sağ be sola doğru sallamak...
Hepimiz bu hareketin sebebini biliriz hayır anlamı taşıt bir soru sorulduğunda cevap vermek yerine kafayı sallamayı tercih eden arkadaşlarımızın olduğu doğrudur bu hayır demektir. Bedenin dilinin bedenle eşleşmesinden dolayı konuşmaya gerek kalmadan karşımızdakine beden dili ile karşılık verebiliriz. Duygular ve düşünceler akıp gider böylelikle .
Bazı toplumlarda başı sağa sola çevirmek evet anlamında gelebiliyor işte bu sebepten dolayı beden dili kültüre mekana erkeğe ve kadına göre değişebiliyor .
Başımızı hem öne hem arkaya sallamak
Evet bu hareket ise çoğu zaman evet anlamına çoğu zaman ise karşıdaki şahsı dinlerken onay verme anlamına gelir. Onay vermek evet seni destekliyorum demektir de .
Kısaca bir şey sorulduğunda evet demek karşıdakini dinlerlerse evet kesinlikle seni onaylıyor ve söylediklerine katılıyorum anlamını taşıyor ve bu şekilde dinlemeniz sizi önemsiyor ve kabul ediyorum anlamında taşımaktadır bu İmajı vermekmi istiyorsunuz Kafanızı öne ve arka kısma sallayınca emin olun bu güveni alacak karşınızdakini Mutlu etmiş olacaksınız .
Her şeyde evet dememek gerekir bu seferde her şeye evet dersiniz kendi fikirlerinizi askıya almış olursunuz şunu bilin ki karşınızdaki şahısların dilleri önemli olduğu kadar sizde çok önemlisiniz bunu unutmayın .
Muhabbetle kalın ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder