22 Ağustos 2016 Pazartesi

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi

Merhaba hanımlar yine özel bir tarif paylaşacağım yöresel bir o kadarda lezzetli baklalı yaprak sarma ince ince sardığımız yaprak sarmasına benzemeyen bir yemek düğün SARMASI bayram sarması olarakta bilinir. Mutlaka deneyin hanımlar inanın çok lezzetli bir tarif. Evlendikten sonra tattığım bir lezzet ve beğenerek tüketiyoruz .

Baklalı yaprak sarmasının malzeme listesi


İki adet kuru soğan
Bir su bardağı çiğden yeşil mercimek
İki su bardağı bakla
İki adet domates
Yarım bağ maydanoz
Bir su bardağı kırık yarma
Yarım bağ yeşil soğan
Bir yemek kaşığı salça
Bir yemek kaşığı pul biber
Bir su bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber
Bir su bardağı sıcak su
Yarım kg yaprak

Baklalı yaprak sarması

Baklalı Yaprak Sarması Tarifi


Bütün kuru malzemeleri haşlamadan yarmayı, mercimeği, ayıklanmış kuru baklayı ve doğranmış maydanoz domates kuru soğanı yeşil soğanı salçayı baharatları sıvı yağını hepsini bir kaba alarak sıcak suyu da ekleyelim ve karıştıralım. Hazırladığımız içi salamura yada taze yaprağa alıp orta kısmına iç harçtan koyup yanlardan kapatıp ya muska yada kare şeklinde saralım derin bir tencereye dizelim üzerini çok az geçecek şekilde suyunu ilave edip ocağa alalım . Pişmesine yakın sıvı yağ gezdirelim üzerine bir on dakika daha pişirip ocağınızın altını kapatın .
İster soğuk ister sıcak tüketin . Yanında yoğurt ile sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder