31 Ağustos 2016 Çarşamba

Erkek Çocuğu İçin Hırka Modeli

Elde yapılan örgülerin el emeklerinin hali bir başka olur biz bugün erkek çocuklarımız için hem kullanışlı hem de gösterişli kışlık hırka hazırlayacağız erkek anneleri hazır mısınız ? Yazımız tam size göre kolay gelsin iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

Örgüden erkek hırka yapılışı

Ön bedeninin yapılışı...

Ön beden için şişimize 56 imler atıyoruz bir ters bir düz ilmeklerden lastik yapıyoruz. Dilediğiniz gibi boyutunu ayarlanabilirsiniz, lastiğin bitiminde şişin en başında on tane ilmeği bir iğneye takalım ve ayıralım.

erkek çocugu hırka

26 tane ilmeği düz örüyoruz bir ters bir düz ilmek 6 tane ters ilmek 4 tane düz ilmek yine 6 ters ilmek bir düz ilmek iki ters ilmek olacak şekilde arka tarafından tersler düz düzler ters olacak şekilde örülecek.
İki ilmek düz sonra iki ilmeği çapraz alacak şekilde düz örünüz. Bu şekilde baklava deseni çıkıyor altı ters ilmek dört tane düz ilmeği ikişerli şekilde çapraz düz şekilde örelim. 6 ilmek ters bir ilmek düz iki ilmek ters
Dört tane ilmek düz ardından iki ilmek çapraz alalım düz örelim beş ilmek ters sonrada gelen ilmeği çapraz alalım düz örelim yine arada kalan ilmekler ters iki ilmeği çapraz alalım.  Fakat diğerlerine göre tersine olacak şekilde bel tane ilmek ters bir düz ve iki ters.
Baklava desenleri aynı şekilde devam edecek ardından dört ters bir tane ilmeği çaprazlayalım. Düz iki tane örelim ortadaki baklavanın İçine isterseniz ters örer isterseniz pirinç örün.
Altı sıralar aynı örülür büyük olan baklavanın yanında iki tane ters ilmek kalana kadar devam edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder