14 Ağustos 2016 Pazar

Dişler İçin Düşman Besinler

Dişler için düşman besinler


Sağlıklı bir dişler için günde iki kere dişlerinizi fırçalamak yetmez sevgili hanımlar. Diş sağlığınız için hem dişlerinizi düzenli fırçalamalısınız hemde zararlı besinlerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Asitli ve karbonhidratlı besinler uzun vadede dişleri olumsuz etkilemekte ve ciddi diş kayıplarına neden olmaktadır. İşte sizler için uzman açıklamaları ışında diş sağlığı için dikkat etmeniz gereken besinler.

diş düşmanı

Kola


Kola gerek vücut sağlığı açısından gerekse diş sağlığı açısından en zararlı içecekler arasında ilk sırada yer alır. Kısaca diş sağlığı ve genel sağlığınız için yoğun şeker ve sitrik asit içeren koladan uzak durun derim.

diş düşmanı-

Meyve Suları


Unutmayın ki PH değeri düşük olan gıdalar dişlere ciddi zararlar verebilir ve meyve sularının hemen hemen hepsi PH değeri bakımından oldukça zararlıdır.

diş düşmanı-1

Enerji içeceği :


Günümüzde neredeyse küçük çocukların bile elinde gördüğüm ve bence gerek büyükler gerekse gençler için ciddi sorunlar içeren bu tarz içeceklerde de kolada olduğu gibi şeker ve sitrik asit içerdiği için uzak durmanız gereken içeceklerdendir.
diş düşmanı-2

Tatlı ve şekerlemeler


Özellikle lokum ve jelibon gibi ürünler diş sağlığı için oldukça zararlıdır. Bu tarz şekerlemeleri hayatınızdan çıkaramazsanız bile azaltmakta fayda var hanımlar.

diş düşmanı-3

Kuru Meyveler


Evet, yanlış duymadınız kuru meyveler. Kuru meyveler her ne kadar masum gözükse de yüksek miktarda karbonhidrat içerdiği için dişler için tıpkı şeker kadar zararlıdır. Sadece karbonhidrat değil yapışkan olması sebebi ile de dişleri fırçalamadığınız taktirde çürümeye neden olabilir.

diş düşmanı-4

Sigara


Sigara hem diş etlerine hem de diş sağlığına ciddi zararlar veriri ve en kötüsü de ağız kokusuna neden olur.

diş düşmanı-5

Buz


Buz denince eminim aklınız karıştı; fakat buz ağızda çiğnendiği zaman dişler iççin oldukça zararlıdır.
Evet sevgili hanımlar diş sağlığınız oldukça önemli olduğu için dişlerinize gerekli özeni gösterin çünkü dişlerde ki çürükler ileriki yaşamınızda büyük hastalıklara neden olur. Hastalıktan uzak mutlu bir yaşam dileği ile şimdilik hoşçakalın ve bizden ayrılmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder